Router + printer

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Torej iscem router, ki bi imel podporo se za printer.. Recimo danes mi je guznu primarni PC na katerega je vezan printer in sem brez printerja.. Kablovje je pa tezko vlect, ker je sekunardni PC v omari..

Torej printer bi priklopil na router, da bi imela oba racunalnika neodvisen dostop do njega, to je mozno? Deluje to v praksi, tako kot more?

Gledal sem router ASUS-WL500W .. je to OK? Naj omenim se, da se mi prenese tudi veliko prometa [torrenti, kakopak] na dan, tudi tam do 10 GB vcasih.. Bo ta router kul, ali naj pogledam raje za kaj drugega?

Vsec mi je tudi opcija externega diska in 24 urno "poslovanje" s torrenti..

Nazadnje urejeno:

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Fantje, langsam, ne se tepst za odgovore
evil.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
763
113
www.jernej.org
Jaz mam sicer asus wl-500g in na njemu laufam openwrt. Se pa dnevno v povprečju prenese več kot 10Gb p2p podatkov in še nikoli ni zaštekal. Kar se pa wl-500w tiče pa ne bi vedel... mislim pa, da ne bi smelo biti težav.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
763
113
www.jernej.org
Enak ni.... je novejši in verjetno boljši. Podpira tudi N standard wirelessa. Sicer pa lahko tudi na tega naložiš custom firmware, če se odpoveš 802.11n zmogljivosti. Ampak mislim, da tudi z original FWjem ne bi smelo biti problemov. Lahko pa še malo pogooglaš in boš našel veliko informacij.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Še en glas za 500g Kako se obnaša ta nova verzija w ne vem, ima pa g v kombinacijah z visto in nekaterimi tiskalniki probleme. Recimo iz viste nism mogel tiskat preko tastarega printerja, z novim pa gre recimo.
bonk.gif

sicer pa če že imaš router... morda se ti bolj splača samo printserver kupit?

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Verjetno bi bil printserver mogoce res boljsa izbira..

Imas kaksno idejo, kateri je dober?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Tu nekaj mešate.

Asus WL-500G je ful stara zadeva in niti pod razno ne podpira 802.11n.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
Nikjer ni govora o standardih in mislim da mu ni pomemgno ali podpira g ali n standard. Moje črke prej so letele na končno oznako routerja. (500)G je stara zadeva, vem.

@MViper: nimam pojma, nikoli še nisem rabil kupovat, ker sem se dovolj zgodaj spomnil da bom rabil printer priklapljat...
tongue-1.gif
Upam da najdeš kakega dobrega...

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Problem je, ker se mi ne sanja kako to tudi v praksi deluje..

Priklopis printer [deluje vecina printerjev?] v printerserver, PS v router, PCja kakopak tudi v router. Na vsak PC nameces driverje.. Je to to, ali moras se kaj po PS-u drekat, da se to usposobi?

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
Nekje sem bral ena navodila, samo nisem 100% da drži za vse. Imaš web interface do katerega dostopaš isto kot do roterja, samo preko drugega IPja. Tam nastaviš workgroup,... Iz PCja pa potem vidiš printer v skupni rabi in ga mapiraš start->control panel->printers and faxes->add printer. Tako kot da bi bil printer priklopljen na drug računalnik in v skupni rabi.

jekleni

Guru
1. avg 2007
2.533
854
113
S tem, da porrabi vrata na switch-u (če so prosta, ni problem) in dodatno napajanje.