ROUTER ojačitev signala, kateri dodatni router kup

Svedr

Pripravnik
13. apr 2010
75
0
6
Pozdravljeni !
Želel bi ojačati wifi signal. ( da bo signal okoli hiše )
Sedaj imam TP-LINK., točnega modela ne vem ker sem v službi, star cca 5 let.
Katerega naj kupim dodatnega da bi deloval kot repetitor oz. ojačevalnik signala ?
Obstoječi router je pri modemu, dodatnega pa bi postavil na drugi konec hiše ob okno in tako bi imel pokrit signal zunaj.

Hvala za info.....

LP

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.713
159
63
Nikakor se ne da definirati, koliko lovi po hiši, je preveč faktorjev(Zgradba sten, različni odboji, motnje na istem kanalu..)...

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Kako pa želiš povezati oba routerja? Brezžično ali imaš mogoče možnost potegniti kabel?

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.713
159
63
Če se ne motim (naj me kdo popravi, če se), mora biti za ojačitev signala na obeh routerjih isti firmware, tovarniški in TP-LINK-a pa to ne omogoča.

Najcenejša rešitev je dva WRT54GL routerja, gor pa naložena popolnoma ita verzija DD-WRTja ali Tomata.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik Bajkman pravi:
Če se ne motim (naj me kdo popravi, če se), mora biti za ojačitev signala na obeh routerjih isti firmware, tovarniški in TP-LINK-a pa to ne omogoča.

Najcenejša rešitev je dva WRT54GL routerja, gor pa naložena popolnoma ita verzija DD-WRTja ali Tomata.

Na TP-LINK routerjih lahko nastaviš WDS, prav tako pa lahko naložiš tudi DD-WRT.
Glede WRT54GL pa ne bi zgubljal besed. Je zastarel router in bi ga morali že zdavnaj nehati prodajati.

Bajkman

Majstr
23. jun 2010
3.713
159
63
Če TP-LINK omogoča, potem ne bo problem. Vem samo, da starejši dobro znani WR642G tega ni omogočal. Novejši pa očitno imajo to.

Glede WRT54GL se pa ne bi strinjal, res nima Gbit prenosa in n-standarda, vendar nadgrajen na tomato ali DD-WRT je še kako dober router. Trdim, da ni kar tako najbolje prodajani model. Res pa je to že izven teme.

LP

japke

Fizikalc
13. avg 2007
1.349
12
38
44
skoz okol
da se vmešam v temo.
na tak ruter (TP link wr1043) sem namestil DD-WRT v24.

če prav razumem, za pojačanje signala povečaš TX power, ki je po defaultu 20 dBm.
koliko torej lahko povečam to številko, da je še "varno"?

hvala

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.023
3.680
113
Na 1043ND se ne da ravno nekaj povečevat, čipovje temu ni naklonjeno, vsaj kolikor sem bral o tem.