router dodeluje "samosvoje" naslove ip

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
Malce sem že besen nad temi mrežnimi zadevami..."igral" sem se z wds nastavitvami v hiši v upanju, da bom signal spravil še malce drugam. No, zadeva ni delovala, pa sem moral zadevo speljati drugače. Ampak, wds router (oba sta tplinka) je imel ip masko x.x.5.1, osnovni jo ima x.x.2.1 in sedaj se VSAKA naprava "priključi" na omrežje x.x.5.x, ki NE obstaja več!?!?!?!!?!?!?!! matr no, a ta omrežje v luftu ostane,
jezen.gif

najprej sem preimenoval omrežje (ssid), ampak nič ni pomagalo. računalnike že nekako spravim v red z release ukazom, telefoni pa za boga nečejo.
ah, smotana tehnika, pa smotan jaz, k hočem "zadovoljivo" stanje. zdej mam pa le sranje

skratka, od kod glavnemu routerju maska 5.1, če jo ni nikjer več????

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
ja, na mašinah ni panike, tam dam release in takoj dela. zdaj se pa hecam z mojim telefonom (v eni temi sem že jokal o tem), in se nikakor ne poveže na masko 2.x. Pa kaj hudiča sem se šel igrat s tem wds
frown-1.gif

telefonu pa lahko 10x zabijem v glavo, naj pozabi omrežje a kaj, ko takoj spet dobi 5.100 ali pa 5.102 naslov. v šusu. od kje, smotana naprava. zdej sem zabil na tovarniške nastavitve in si zbrisal vse nastavitve, pa še vedno teži s to 5.x.

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Najprej poglej katera naprava ti sploh dodeli tak IP naslov. Na Linuxu se take zadeve skrivajo v /var/lib/dhclient/, na Windows bi pa moral ukaz ipconfig /all tudi to pokazat. Tako boš zvedel IP naslov DHCP strežnika, potem pa se lahko spraviš nadenj in ga pravilno nastaviš.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.406
487
83
::1/128
Pomoje ni problem v telefonu ampak imaš še vedno nekje DHCP strežnik, ki ti dodeljuje IPje iz tega subneta.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
no, človek se mora najprej dobro razjezati, prekleti situacijo, potem pa se lepo umiriti in s trezno (in pomirjeno) glavo pogledati na zadeve. in potem vidiš jasno sliko.
skratka, v zmedi z postavljanjem in odstranjevanjem wds sem dodal še en router, ki ima isto masko in sem mu pozabil izklopiti dhcp (glaven je samo en router v bajti). in seveda so se vse naprave priklapljale nanj...
ok, hvala za pomoč (drugače bi zdaj kupoval še nove routerje
smile-1.gif