'Rota virus' - otroci

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Naša mala je staknila virus...zdaj je zakuhala, bruha, driska (no ja..včeraj je bilo najhuje) danes se počasi umrija, čeprav je čisto povožena.

Je kateri izmed vaših otrok imel slučjano Rota virus...zanima me pa zato če ste šli k zdravniku ali ste dobili kako zadevo?

Ker običjano za virus ne dobiš nič in praktično hodiš gledat na uro...ne bi pa rad 3 ure zabil z otrokom v takem stanju, da bo potem zdravnica povedala da, ima virus, ki bo minil (to vem sam).

prjatu

Pripravnik
24. jul 2007
413
9
18
Smo dali skozi, vendar očitno v veliko hujši obliki

Pri zdravniku smo bili, saj je tamala zelo opešala. ZELO je potrebno paziti na zadosten vnos tekočine, saj je zaradi bruhanja in driskanja ogromno izgubi. Apetita najbrž nima, naj je kar ji paše, predvsem pa naj pije.

Bodi pozoren na znake dehidracije, suhe ustnice, neprožna koža predvsem po trebuhu. Če ne morete zagotoviti zadostnega vnosa tekočine je žal edina rešitev potem infuzija.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ja glavno je da zbijate vrocino pa mora veliko piti. Vrocine pa ni treba vedno zbijati z "kemijo" lahko jo stusirate ali okopate z bolj mlacno vodo. Tako je se najboljse, da se telo samo od sebe ohladi.
Pa glavno da pije, tudi ce potem zbruha ni vazno, nekaj bo ze ostalo v telesu. Ce pa ne, se pa zmenis za eno infuzijo pri zdravniku pa je. Traja pa to itak 3 dni ponavadi, tako da ce bo dosti pila ni panike.

LP

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Našo so takoj vtaknili v bolnico, ker je bila totalno dehidrirana, bruhala nonstop...
1 Teden bolnice pa je bilo ok.
Včeraj pa fasala vnetje srednjega ušesa.....
confused-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ah jaz raje otroku skuham eno juho pa je. Dobi dosti soli notri. Ker ta hidracijska raztopina ima zanic okus tako da ga manjsi otroci tudi popiti nocejo.

LP

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik shift pravi:
za elektrolite nadomestiti je še vedno najbolje 1dcl kokakole in 1dcl vode pa si zmagal

Zakaj pa kokakola? To ma samo kofein, cukr, pa kislino za odmaševanje WCjev not, torej nobenih pametnih mineralov za nadomestitev elektrolitov.
confused-1.gif

Ogo

netko

Guru
25. jul 2007
6.955
2.250
113
pri nas smo jo imeli pred 14 in tudi sam sem bil srečni dobitnik...
srednja je okužila najmanjšega in mene pri tem da v začetku sploh ni kazala nekih znakov razen tega da je bila enkrat na dan do copatov usrana edino jedla je malo in pila skoraj nič kar je bil znak da je nekaj narobe z njo... potem sva dobila še midva z najmljašim... kar je pojedel je zbruhal plenice smo menjali pa na pol ure tako da smo imeli kar zabavno... nekako sem bil kar srečen da sem imel da mi ni bilo treba sodelovati pri previjanju ker mi je bilo že zadost da sem samo vohal ker je smredlo ko strela... no po enem tedenu smo vseeno šli k zdravniku ker je bila srednja že kar slaba pa so rekli da je rahlo dehidrirana in če ne bo spila tisti dan zadostne količine tekočine naj jo kar na infekcijsko peljemo... no tisti dan se je pri njej očitno začelo izboljševati ker je začela jesti in piti... splošmi zdravnik seveda ne da nobenega zdravila ker ga tudi ni

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
Coca-Cola Classic
Amount % RDA Ingredients
Calories 140 Carbonated Water
High Fructose Corn Syrup
Caramel Color
Phosphoric Acid
Natural Flavors
Caffeine

Fat 0g 0%
Sodium 50mg 2%
Carbohydrates 39g 13%
Sugar 39g
Protein 0g 0%

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Sam pa je res vse noter...
smile-1.gif

Natrij, glukoza... vse pomembne stvari pri dehidraciji. Morda malce preveč glukoze... bi veljalo premisliti še o "light" verziji.

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Posebej fosforna kislina je nekaj, kar si vsak skrben starš želi čim večkrat dati svojemu otroku.
zmaga.gif

(
stupid-1.gif
)

Pa tudi predlog dodajanja raznih nadomestkov sladkorja (namesto pravega sladkorja), je vreden titule zdravnika.

Kaj že konkretno pacarite vsa ta leta na MFju, da ne poznate osnovnih spojin in njihovih učinkov na človeško tkivo?
rolleyes-1.gif

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

PMS?

Ali pač nisi vsemogočna in si spregledala malce ironično shift-ovo sporočilo.

Če imam na voljo sterilno fiziološko raztopino in čisto iglo, je povsem očitno, kaj bom naredil. V urgentni situaciji pa je očitno tudi ta priljubljena pijača dovolj bogata z natrijem, da prepreči možganski edem in motnje srčnega ritma.

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Z rota virusi konkretno v življenju še nisem imel izkušnje, vsaj da bi za to vedel, sem pa v otroštvu imel tudi kakšen hujši (beri: bolnišnični) primer (najbrž) druge vrste, a z enakimi posledicami. Zanimivo je pa to, da še nihče v tej debati ni omenil starega domačega zdravila za takšne tegobe - navadnega borovničevega čaja (pa še slastne borovnice se lahko potem brez skrbi pozoba). Škodovati vsekakor ne more. Izven kritične faze pa je lahko čisto primeren tudi borovničev sok (čim bolj kakovosten in z manj oziroma brez dodanega sladkorja).

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Glukoza je običajen cuker, natrij je pa v ščepcu soli.

Je pa res, da fosforne kisline v domači kuhinji res ne moreš tako enostavno najti.

Dovolj preprosta rešitev urgentne situacije gospod doktor? Ali pa je bolje da laufam po kokakolo? Ker tega pa res nima ravno vsako gospodinjstvo...

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
ko nas je v egiptu zvilo da smo imeli poletje na školjki nam je le tako ratalo na dokaj čist način nadomestiti elektrolite

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Elektrolitov najbrž niste kaj dosti nadomestili, razen če je v egiptovsko Coca-Colo vmešana kakšna posebna vodica (kar ni izključeno
wink-1.gif
)

P.S.: Tisti "navdušenci", ki se želijo malce bolj poglobiti v to področje, pa lahko za začetek v Google vtipkajo niz "coca-cola as pesticide"[/COLOR] ...

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Pomembne besede sem ti odebelil, da boš lažje razumela:

Citat:
ko nas je v egiptu zvilo da smo imeli poletje na školjki nam je le tako ratalo na dokaj čist način nadomestiti elektrolite

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.523
1.109
113
Je pa kombinacija kokakole in čipsa idealna kombinacija za v avto, če je komu slabo... Že sprobano, da pomiri želodec...

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Pomembne besede sem ti odebelil, da boš lažje razumela:

Citat:

Vaaaaaaaau,

Mi živimo v Egiptu?
shocked-1.gif

Tudi jest sem malo poboldala - da boš lažje našel pomembne besede, ki ti tako rade pobegnejo.
smirk-1.gif

(Naredi si uslugo in popapcaj Persen - četudi nosiš pasjo ovratnico, to še ne pomeni, da znaš lajati ali gristi)

(Prevoda gornjega oklepaja ne bo.
smirk-1.gif
)

Nazadnje urejeno: