Romer Evolva ali Recaro Young sport

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
prebral nekaj tem na spletu, pa se babe vedno skregajo med seboj kater je boljši.

Cenovno sta tu nekje, me pa zanimajo vaše izkušnje in sploh katere prevleke vzet? Kupili pa bomo novega enega od teh dveh.

Če pa še ima kdo kakšen link na zalogi kje ugodno kupit, pa bom še bolj vesel.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.516
1.109
113
Obišči stran
Za dece recaro, le kaj
grin1.gif

imam pa 2x evolvo pa smo zadovolni.

aja, poglej po tujini, se evolva dobi za krepko manj denarja
wink-1.gif

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.285
195
63
Poglej, koliko pride na Pramworld. Namesto Römer glej Britax. Jaz sem enega nabavil tukaj in je bil s poštnino vred še vedno 100 EUR cenejši, kot pri nas.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Diablo pravi:
Če pa še ima kdo kakšen link na zalogi kje ugodno kupit, pa bom še bolj vesel.

Koliko bi pa ponudil za novo, nikoli uporabljeno evolvo? Kupljena je bila lani septembra.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Kateri je najboljši ne vem, pa tudi dvomim da obstaja najboljši. Otroc so različni, enim paše da med vožnjo gledajo okrog in komentirajo ( moj ), spet drugi zaspijo tip top, čim motor prižgeš
smile-1.gif

Imava Britax Evolvo; sedež je bil zmagovalec parih testov, mali se je v njem dobrto počutil in sem ga kupil. Je pa to sedež za budnega otroka, namreč otrok sedi dokaj pokonci in je lepo objet z zaščito oktrog glave vratu in telesa. Torej ta +, ki prinese ta varnost je ogrooomen - pri spanju otroka. Otrok v njem zelo težko spi ( saj je kot sem že napisal zelo pokončna drža in pri tem mu glavica "čudno" stoji.

To je moja izkušnja
smile-1.gif

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.089
1.266
113
42
Recaro young sport je bolj za suhe. Če imaš bajsija raje kakega drugega. Je pa narejen super, ne švica preveč....

jello

Guru
22. sep 2008
10.261
3.909
113
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Kateri je najboljši ne vem, pa tudi dvomim da obstaja najboljši. Otroc so različni, enim paše da med vožnjo gledajo okrog in komentirajo ( moj ), spet drugi zaspijo tip top, čim motor prižgeš
smile-1.gif

Imava Britax Evolvo; sedež je bil zmagovalec parih testov, mali se je v njem dobrto počutil in sem ga kupil. Je pa to sedež za budnega otroka, namreč otrok sedi dokaj pokonci in je lepo objet z zaščito oktrog glave vratu in telesa. Torej ta +, ki prinese ta varnost je ogrooomen - pri spanju otroka. Otrok v njem zelo težko spi ( saj je kot sem že napisal zelo pokončna drža in pri tem mu glavica "čudno" stoji.

To je moja izkušnja
smile-1.gif

Moja izkušnja je pa to da udobje pri spanju nima veze. Na kolesu imam najbolj možen cheapshit sedež in če se vozim pol ure zaspi (vozim jo spredaj, kjer je okoli sedeža ograja, tako da ni panike, mi je ni treba držat). Kak mesec dni nazaj je med triurno ježo eno uro spala (na konju spredaj). Če je otrok spavač bo spal tudi na leseni deski, če ni, pa tudi v postelji ne.

matej_

Guru
25. okt 2007
2.144
667
113
doma imamo,

britax king plus je super sedež, dokler otrok ni prevelil, ker potem mu ovira pogled ker je v sedežu obdan okol in okol, lahko ga imaš tudi pritrjenega da gleda nazaj ali naprej, odvisno od starosti otroka. otrok kar fejst zaščiva tu notri, prevleke so trendline.

recaro young sport, sedež ma prevleko iz mikrofibre, otrok v njem ne švica preveč (če je fejst vroče tut), lahko gleda ven, opora za glavo "raste" z njim, ne more se pa dat v ležeč položaj, malo se premakne ampak zelo malo. edino kar me moti so sedaj pri tadrugem otroku, trdi pasi, težko se premikajo al kk bi reku ko jih sprostiš.

recaro monza seatfix, tudi mikrofibra, otrok ne zašvica, res z moje strani priporočam za starejšega otroka, kateri je privezan z pasom od avta. super sedež za na morje, sploh če imaš avto kateremu se zadnji sedeži naslon premika kot spredaj, da lahko otroka rahlo poležiš, drugače je zelo v sedečem položaju.

cybex solution x-fix, prevleka je bolj "plastična" od tiste pri recarotu, otrok ima dosti placa noter, je primeren za otroka kateri je prievezan z avtomobilskim pasom, glede na vreme še nismo mogli sprobat v tahudi vročini, kolko bo švicala. iammo ga bolj za kratke ture,zato ne morem rečt kak bi se obnesel na dolge ture.

moj nasvet. vzami otroka in ga posadi v sedež ter ga priveži, pa ga pusti notri par min, da vidiš reakcijo otroka. nekaterim bolj paše ta nekaterim pa tadrug sedež. ne bi pa sam kupoval nekega noname sedeža zaradi varnosti.