Hanzi , zato, ker tako je.
Rolete ni treba podirati (le kje si to prebral) ampak sneti samo pokrov, pod katerem je roleta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na navijacu je trak, ki je pripet za kolut na roleti. In če hočeš zamenjati navijalc , kjer je noter tudi trak oz. gurntna, moraš odpreti pokrov rolete, da povežeš navijalc z roleto(z gurtno oz. trakom). Ne vem kako bi samo navijalc zamenjal, pa da ga ne bi povezal. Kako bi lahko spuščel dvigal/roleto potem???
To da gledaš te zadeve preko YT si sam napisal. Citiram "Na yt je kar nekaj posnetkov ). Če ne b gledal, ne bi tega vedel.
Zakaj bi menjal polosovino, če je počena guma? Ja, res ...primerjava na mestu. Nov avto kupiš, če je počena guma
Čudno da nisem napisal, da treba okno menjat? Zarad mene lahk tud bajto greš novo delat, zaradi enga navijalca. Fantu sem hotel samo pomagat, kako naj zamenja in kako se da zamenjati, ti pa zdej z nekim novim oknom prideš ven.
Aha... pišeš, kako moj stavek zmaga, da sploh ni pomembnio, kaj ne dela, če je treba del menjati. Ja. Res je . Kaj ni jasno. Al je počena plastika na navijalcu al je pa počen trak oz. gurtna. Staro navijalc
dol in novo gor. Kako se to zamenja, sem pa zgoraj napisal.
Kako prideš do notranjoti kjer je navita roleta ne vem v tem primeru, ker ne vem kakšno roleto oz škatlo ima. Je pa zmeraj tako narejeno, da se da prav zaradi takšnih zadev vse da urediti. PS. Da ni treba okna menjati, kot omenjaš.
Te navijalce sem že nekajkrat zamenjal. In nisem gledal po YT.
PS: in ko si že omenjal počeno gumo. Če hočeš zaflikati počeno gumo, ni treba, se spraševati zakaj bi še polosovino menjal. Moraš pa avto dvigniti, kolo odšraufati, zaflikati/zamenjati, pa v obratnem vrstnem redu nazaj. Pa se tud sprašuješ, zakaj treba avto dvigniti in kolo odšraufati, če je treba gumo samo zaflikati???????