Rolling Bridge, London

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Reportaž iz Londona je kot listja, zato prilagam samo eno znamenitost, kjer boste zagotovo eden izmed redkih turistov. Kljub temu pa je stvar najmanj spektakularna za videt.

Rolling Bridge je delo arhitekta Thomasa Heatherwicka. Stoji v bližini postaje Paddington, točne koordinate pa so 51.518731 širine, -0.174665 dolžine. Google it!

Most vklopijo enkrat na teden, vsak petek točno opoldne. Don't be late, ker gre zadeva samo skozi en cikel (5 minut). Bodite na Paddingtonu najmanj pol ure prej, ker je stvar malo tricky za najdit.

Drugače pa naj slike govorijo zase.

01.jpg

Izgleda kot navaden most.

02.jpg

Morda celo preveč "enostaven".

03.jpg

Potem pa pride en stric in začne nekaj šariti po bližnjem stebričku. In naenkrat...

04.jpg

It's magic!
smile-1.gif

05.jpg

06.jpg

07.jpg

08.jpg

Verjemite, v živo in "in motion" izgleda zadeva še 100x bolje.

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Par let nazaj je bil v Življenje in tehnika članek.

Stvar mi je bila ful všeč in sem si zapomnil. Dve leti nazaj sem šel v London in samo poiskal zadevo. Že to je vzelo eno celo popoldne... ker pač nisem točno vedel kje je. Londončani večinoma ne poznajo tega mosta in na koncu so mi pomagali v enem arhitekturnem biroju. Takrat je bila komadna plošča odprta in so se lahko obiskovalci igrali z odpiranjem in zapiranjem. Seveda so neki mulci zadevo pokvarili in sem lahko pogledal samo raztegnjeno varianto.

Lani sem pa izbrskal, da stvar spet deluje vsak petek opoldne in točno takrat bil na Paddingtonu.

Nazadnje urejeno:

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Most so že pred časom razstavili in uničili...

Da ne bo slučajno kdo naletel na to temo in želel v Londonu videt zadevo. It's gone...
frown-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Pred časom sem bral, da so most zaradi stroškov vzdrževanja (menda se je pogosto kvaril) razstavili in dali na odpad.

Zdaj sem pa šel še enkrat brskat in na Wikipediji našel tole.

Citat:
Following on from the maintenance issues in 2008, the bridge has been repaired and was fully operational from April 2009.

Ni pa nobene reference... drugih omemb, da je bil popravljen in postavljen nazaj pa tudi ne najdem. Bo nekdo moral it pogledat
smile-1.gif
.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Zadeva je še tam. V petek ob 12 nisem bil v bližini, tako da ne vem, ali ga rolajo ali ne. Ga je pa res tricky najti.
Pa ozadje, kakršno je na Jernejevi zadnji fotki je konkretno spremenjeno. Zidajo 100/uro.
Samo da najdem eno pametno spletišče za šerat slike, prilepim še te.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Še ga rolajo, še
smile-1.gif
.

Oziroma dva tedna nazaj so ga še. Ob navdušenju turistov (kljub temu, da je zadeva precej neznana, se jih vseeno zbere tam 20, 30) so ga celo dvakrat spustili skozi cikel.

Vsak petek opoldne. Iz Paddingtona je najbližja pot kar čez rampo od urgence (St. Mary's hospital) in potem čez en drug most na drugo stran, zavijete desno in ste pri mostu.

Prilepi slike! Me zanima, kaj je novega.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Evo nekaj slikic iz Paddington "bazena"
smile-1.gif

Zjutraj, nisva našla mosta... Šla čisto po napačni strani.

Popoldan, "oborožena" z novimi informacijami z interneta ponovila iskanje.
Če se ne motim, pravijo temu delu "Little Venice"

Končno. Most!!

Še en zanimiv most.

Telih slončkov je pa vse polno po Londonu. Vsak je drugače pobarvan... En je našel svoj prostorček tudi ob Paddington basin-u