Rolerji problem

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Imam salomonke, kupil sem nove ležaje in koleščke. Oboje na nivoju. Danes sem sprobal oboje in začelo mi je škripati, zadnji koleščel na levem čevlju
bonk.gif

Nekako kar ne verjamem, da bi lahko novo škripalo. Ko sem menjal koleščke in ležaje sem opazil ful čudne distničnike med ležaji. Niso takšni, da bi dal šrauf v distančnik, distančnik pa v ležaj....ampak so distančniki enak fii kot ležaji. Šrauf gre pa direkt čez ležaj in distančnik. Ležaj in distančnik nista fiksna....ampak se distančnik nekako prosto sprehaja med ležajoma. Distančnik ni podolgovat, tako kot normalni ampak je pol krajši. Tako širok kot ležaj, slab cm.

Težko razložiti, mogoče se je že kdo srečal s čim takim. Kaka ideja?

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
malo masti bi moralo rešiti tvoj problem
wink-1.gif

si sigurno dovolj zategnil vse skupaj? :D vem da je bedasto vprašanje, vendar sem tudi jaz imel tak problem, ker nisem dovolj sešraufal vse skupaj.

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Najboljše bo, da distančnik poskusiš prestaviti na druge ležaje in drug kolešček na drug roler pa boš videl, če je distančnik fuč.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Bi, samo so šli ležaji tok na knap noter, da jih kar ne morem ven dobit.
bonk.gif
Bom čez vikend sprobal. Čudno mi je, da je na zadnjem kolešku spet...tako kot je bilo pri starih koleščkih in ležajih.

RoMeX

Guru
20. feb 2008
2.279
764
113
Potem je verjetno podvozje razmajano, počeno ali kako drugače poškodovano.

gpirman23

Pripravnik
12. sep 2010
405
2
18
Kje si pa kupil celotno podvozje? Imam iste rolarje in sem iskal da bi zamenjal komplet pa nisem našel.

Hvala za odgovor.

Gašper

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
vidim, daje kr nekaj plastike na zadnjem delu.
Si sigurn da so ležaji, da ni slučajno plastika, sam čevelj?
Sem imel podobne težave pred leti. Kupil plastične rolerje, ok niso bili ravno najcenejši, dragi pa tut ne:) Prvih par km vse ok, potem pa se je začelo škripanje. Škripal je cel čevelj.
Poglej kje se plastika drgne ob plastiko ali kater drug material in probaj s kakim filcom podložit.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.083
5.657
113
Citat:
Uporabnik RoMeX pravi:
Potem je verjetno podvozje razmajano, počeno ali kako drugače poškodovano.

Točno tko.....vidš nete k držijo podvozje na čevelj......vzameš prebijač......naslonč drugo stran na eno ravno jekleno površino.....in zabiješ net na nasprotni strani......tako 1-2puta.....pol pa pač novi rolerji.....al pa če ti kak mojster nove kovice not nabije.....če ne bo prej podn od čevla se razpadu...

Ta končni ti pa zato najbl cvil....ker nakonc šini najbl strižeta.....ponavad na vn.....in maš zato več lufta v koleščku..... Ok ti že zašravfaš....ampak se odtegne med rolanjem

Pa namaž že te distančnike 1x.....sej mast ne grize jebo te
smile-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.083
5.657
113
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Bi, samo so šli ležaji tok na knap noter, da jih kar ne morem ven dobit.
bonk.gif
.

Greš v štacuno kjer si kupu koleščka & ležaje in rečeš orodje za vn zbijat ležaje prosm.......en tak T inbus ključek pride ....rabš 2....oz mislm da se da kontra stran pokombinirat z navadnim inmbusom.....en pride cca (vsaj mene je) 14eur
smirk-1.gif

Lahko pa to nardiš tud z prebijačem.....špico mora met tolk tanko da nasede notr na ta distančnik....in kuc kuc z kladivom in pade na drugi strani vn ležaj....pa pomojem še plastična "feltna" ...oz pokrov zunanji obarvan
wink-1.gif

Aia.....pa dj že 1x namaž šravf (pin) z mastjo pr distančniku (cvil distančnik k se vrti na suh na šravfu oz osi)....sej mast ne grize......jebo........................te
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Te ležaje se ne da na klasičen način ven dat. Ne porivaš distančnika ven, ampak vlečeš ležaj ven.
smile-1.gif

Čevelj zagotovo ni. Ker frekvenca škripanja se poveča, če je hitrost večja. Če bolj obtežim čevelj (npr. stopim samo na eno nogo) pa je škripanje glasnejše.

Kamele0N

23. jul 2008
42.083
5.657
113
Aia pa usput k greš po ta T imbus.....vzem še kolešček z ležaji pa distančniki s sabo.......pa reč dejte mi kake bl na knap distančnike.....jebo....vas......ker te majo preveč lufta......

Pol pejt pa še u kleta od hale A u kako avtoštacuno pa reč 400g Litijeve masti....po možnosti z dodatko Molibdena....pa namaž te distančnike.

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.083
5.657
113
Mela bivša tud salamon rolerje z enakim podvozjem in .....probi vse koleščke dol odšravfat.......pa zaruki šine pa boš vidu da plešejo ker so se kovice zrahlale.....zato ti pravm da vzem en prebijač pa prbi nete skp da bodo šine spet brez lufta......sam to ne gre v nedogled....

Hm.......da bi ležaje vn vleku prvič slišm....in na salamonkah in na bauercah sm jih vn zbiju...al z tem T imbusom k ma na zgornji prečki nastavke da jih porineš v lukno na sredini....al pa z prebijačem.....sam prebijač pol mal poškoduje distančnik v sredini ker je ponavad konusen...

T inbus ma nastavke lepo enakomerne in distančnik ne zacveti k ga nabijaš vn
smile-1.gif
Če pa res tak orodje rabš...ga majo pa zihr tm k si koleščke kupu.....ampak dvomim da je temu res tko....ležaje vn zbijaš

Kamele0N

23. jul 2008
42.083
5.657
113
V hali A zgori mislm da sta clo 2 štacuni s to robo (za eno sm siguren)....pa prečekiri prej cene....vzem kolešček sestavlen s sabo.....pa bo stric vedu kjer orodje rabš za vn ležaje vlečt....

Pa še kako mast kup......avtoštacune u kleti znajo met dost marže.....tko da greš lah tud v Olmo na zaloško po mast

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
SAm zakaj rabim mast, če so novi ležaji in koleščki? Dobil sem neko mazilo zraven ležajev, samo to je mišljeno da vsake tolk odprem, razdrem pa podmažem.

Kamele0N

23. jul 2008
42.083
5.657
113
Ja sj ležaji so že namazani...ta mast ni za njih.....k ležajem vn steče mast iz kletke morš kupt nove.....so tovarniško zaprti....

Mast je lih za te distančnike k se drgnejo na šravf....oz na to os k jo ti porinš vmes pa zategneš....to morš mazat da ne cvil pa da lepo teče

Pa tud zato da k se po džju rolaš da not ne rjavi...tud zato je ta mast da odbija vodo

Nazadnje urejeno: