Rokavice za smučat

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Kakšen nasvet?

Kaj kupit?Rabim moške, kvalitetne za smučati, po možnosti da jih imajo v Hervisu ker imam njihove bone še...

Hvala

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Pri rokavicah je ful pomembno, kako zelo te zebe v roke (oz. drugače, kakšno prekrvavitev imaš). Nekdo bo zmrzoval v puhastih, drugi pa švical z tankih volnenih.

Glede na zgoraj napisano je opcija še pet prstov ali dva prsta (a je to sploh opcija pri smučanju?).

Konkretnejših nasvetov pa žal nimam...

Sam imam soft-shell rokavice od Lowe Alpine-a. Niso ravno namenjene za smučanje, ampak služijo dobro. Morda so občasno malce hladne, ampak ne premočijo in imajo super oprijem. Ni pa soft-shell material za vse... nekateri ne prenesejo zadeve, še posebej ne na golo kožo.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Rokavice imam rad kar tople in pa predvsem take da ne premočijo oziroma prepihajo .
Smučam vedno brez palic,imam pa rad v rokah topel občutek,tako da bi izbral kar take ki so "najbolj tople". Samo res pa da ne poznam znamk cisto nic in zato upam na kakšen nasvet.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Če iščeš najtoplejše rokavice, je odgovor samo en - prešana volna:

44947_b1.jpg

So drage (~40 EUR) in obupno grde. Ampak odlično izolirajo, predvsem pa tudi mokre ne hladijo. Če pa recimo rabiš še neprepustnost za vodo, daš čez po potrebi še GoreTex protektor (še ene 20-30 EUR). Če si ekstra zmrzljiv, dodaš tej kombinaciji še podrokavice in si zmagal.

Preizkušeno v zelo ekstremnih razmerah in še vedno imam vse prste
wink-1.gif
.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Pa se bo to obneslo na smučanju? Ker iskreno povedano se mi zdijo čist bedne
grin1.gif

Imam darilne bone za 80€ , tako da zapravit jih moram
grin1.gif
, samo glupo mi je pa dati 80€ za rokavice o katerih ne vem nic.
Pa tja kamor grem je kr fajn mraz ob smučanju
smile-1.gif

kozarec

ALTERKA 08
29. jul 2007
4.802
0
36
na šihtu
@jernej

To lahko pereš ali ne?
Pa oprijem? Trden ali vse mahedra?

Mogoče preveč sklepam po tistem kitajskem sranju, ki se prodaja po stojnicah...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Jap, zgledajo total bedne. Ampak to je najtoplejša stvar za puhom. Zdaj kako se obnese pri smučanju, ne vem... Pohodne palice in cepin pa mirno držiš z njimi.

Kar se izključno smučanja tiče, je pa verjetno res Reusch "way to go". Pa še fancy je. Samo ziher ni tako toplo
smile-1.gif
.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Pereš brez problema. Samo ne na previsoki temperaturi, ker zlezejo skupaj.

Oprijem je tak-tak, ker so rokavice relativno debele. Če maš čez še GoreTex, je vsa stvar malo boljša.

Je pa to daleč od kitajskega sranja. -30 in 100km/h vetra... ne bom rekel, da sem švical, ampak zeblo ni.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.022
10.767
113
kod Džej-Zija
Jaz pa smučam z Berghaus alpinističnimi rokavicami, iz enega tistih fejk texov, ki ni gore-tex. Stvar se čisto obnese, so pa že rahlo zdelane in trenutno luknje pokrite s silver tejpom. Počasi bo treba začeti razmišljati o zamenjavi.

Skratka, tudi alpinistične gore-tex rokavice znajo bit zelo ok.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
joooooooooooooooj jz sm mislu da si res kej koristnga mi napisala,link pa to
bonk.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Bom sel pol pogledat u Hervisa če imajo kej.

Sam morm prej dam preoblečt si jakno ker sem se igral gasilca
bonk.gif