V službi imamo navado, da ob rojstnem dnevu slavljenec poskrbi za malico, pijačo ali kakšen prigrizek, sodelavci pa ga obdarijo. Prvi del se mi nekako še zdi v redu, saj kolikor mi je znano ima vsaka firma nekaj podobnega, da slavljenec postreže ostalim. Obdarovanje pa se mi zdi pretiravanje. Ponavadi se zbere nekje med 120 in 150 € in se slavljencu nekaj kupi. Od začetka je bilo še zanimivo, toda sčasoma zmanjka idej in se kupi nekaj toliko da je. Zdaj se mi je recimo že 3 leta zapored zgodilo, da sem dobil neko stvar, ki je čisto mimo... sploh pa nikoli nisem izrazil želje ali za kaj takega ali podobnega, tako da ne vem od kod sploh ideja. Še večja težava je, če dobiš kakšno večjo stvar in je nimaš kam pospraviti ali če darila potem ne moreš prodati ali podariti naprej. Podobne težave je omenilo že par mojih sodelavcev. Skratka, denar je vržen stran, ti pa imaš na koncu en problem več. Razni darilni boni in vrednostne kartice pa ne pridejo v poštev, ker to po mnenju večine ni izvirna ideja.
Ker imam čez dober mesec rojstni dan, me je že malo strah, kaj bom dobil letos. Kar bi res nujno potreboval je denar, ker me kmalu čaka neka nujna nenačrtovana zadeva (storitev), ki me bo kar drago stala... ampak denar ne pride v poštev. Sicer pa tudi če ne dobim nič, zato ne bo nič narobe, samo da ne dobim spet kakšne stvari, ki mi bo potem odveč. Če pomislim na celotno melodramo pa bi se rojstnemu dnevu še najraje izognil.
Ima kdo kakšne podobne izkušnje? Kako naj to rešim? Naj sodelavcem kar povem, naj nič ne kupujejo... bodo sploh resno vzeli?
Ker imam čez dober mesec rojstni dan, me je že malo strah, kaj bom dobil letos. Kar bi res nujno potreboval je denar, ker me kmalu čaka neka nujna nenačrtovana zadeva (storitev), ki me bo kar drago stala... ampak denar ne pride v poštev. Sicer pa tudi če ne dobim nič, zato ne bo nič narobe, samo da ne dobim spet kakšne stvari, ki mi bo potem odveč. Če pomislim na celotno melodramo pa bi se rojstnemu dnevu še najraje izognil.
Ima kdo kakšne podobne izkušnje? Kako naj to rešim? Naj sodelavcem kar povem, naj nič ne kupujejo... bodo sploh resno vzeli?