Rogla - mobilni internet

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Na Rogli bom nekaj dni (verjetno tudi ne vsak dan) potreboval 3G internet.
Razmišljal sem v smeri predplačniškega Tušmobila, ko je vsak dan 1 EUR. A kdo ve, kako je kaj pokrita Rogla s Tušmobilom? Strošek je pa itak nikakršen: SIM kartica 5 EUR in potem 1 EUR na dan. A ta 1 dan velja 24 ur od aktivacije ali po koledarskem dnevu?
Kakšna druga alternativa? Sem pa na Mobitelu, pa kolikor gledam nimajo ravno nekih pametnih paketov za zraven (za normalno ceno). Rabim neomejeno količino (ne bom pretiraval, ampak za vsak slučaj), pa z nekim 2G se ne bi hecal, ker je neuporabno. Koliko je sploh pri Tušmobilo količina, preden ti omejijo hitrost?

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
Pred 1 mesecem je bila postavljena bazna na Rogli.

Bom izkoristil " svetidej " in vprašal, če obstaja paket na TM , da so brezplačni prenosi podatkov v drugem omrežju?
Namreč, hči je enačila pogovore in prenos podatkov v drugem radijskem omrežju, da ima vse brezmejno, potem je pa šok, 40€ doplačila za prenos podatkov v Mobitelu.Hudo.
uf-1.gif

Verjetno nismo brali drobnega tiska, ali je kaj drugega?
bonk.gif

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.030
348
83
www.svetidej.com
brezplačno lahko ukineš prenos pdoatkov na m@ roamingu z ukaznim nizom: *121*4*1*1# in kliči.

Prav tako si lahko zmanjšaš limit prekoračitve iz 40 na npr 5 € da te obvesti po SMS sporočilu.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.244
4.803
113
Na Rogli ima mobitel slab prenos, bil gor čez novo leto in tisti ki smo imeli Mobitel smo imeli samo EDGE, Simobilovci pa brez problema G3.... ko je meni po par minutah komaj kaj naložilo, so oni lahko brez problema gledali filmčke n YT...

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
brezplačno lahko ukineš prenos pdoatkov na m@ roamingu z ukaznim nizom: *121*4*1*1# in kliči.

Prav tako si lahko zmanjšaš limit prekoračitve iz 40 na npr 5 €

Ja, hvala, sem kar preko Moj Tušmobil , vklopil zaporo podatkov v gostovanju. Upam , da bo zaleglo.

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Na Rogli ima mobitel slab prenos, bil gor čez novo leto in tisti ki smo imeli Mobitel smo imeli samo EDGE, Simobilovci pa brez problema G3.... ko je meni po par minutah komaj kaj naložilo, so oni lahko brez problema gledali filmčke n YT...

tudi jaz sem bil na Rogli za novo leto (bolj s slabim spominom, ker si je hčera zlomila nogo
shocked-1.gif
), ampak imel sem Mobitelov 3G signal...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:

Si bil verjetno na takem mestu, da UMTS ni imel več signala, GSM pa. Na Rogli ima namreč Mobitel 4 oddajnike, 2 sta UMTS 2100, Simobil pa enega, ki pa ima UMTS 900, ki vleče dlje.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.244
4.803
113
hmm, verjetno je odvsno od lokacije, mi smo bili v apartmajih Bor, takoj pod hotel om....
...nog pa nismo lomili, upam da se dekle čimprej pocajta, do poroke pa ziher
evil.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.684
113
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Ja po defoltu malo podlo nastavljeno na 40€
10.gif
Zakaj pa to? Nekateri toliko porabijo brez težav in bi potem pa ti pizdakali, da jim to stalno teži. V bistvu bi morali biti uporabniki hvaležni, da imajo nastavljeno na 40 EUR. Ali pač ne? Če se ne pozanimaš pač plačaš, na 5 EUR pa ne morejo ravno nastavit (kar bi nekaterim ustrezalo, drugim bi pa pokrovko dvignilo). Spremenit pa tudi ni zahtevno.

22. jul 2007
13.416
1.666
113
124
Zato pravim, če ne poznaš zadeve dobiš prvič sms za 40€ porabe, tako kot "tdi"jeva hčerka
grims-1.gif

Nazadnje urejeno:

dejvi

Fizikalc
30. avg 2010
1.324
0
36
maribor
simobil je bomba, tusmobil me je razočaral, v selnici ni niti odpiral strani, simobil pa je na speed testu pokazal 8 DL / 4 UP, ne bi verjel, če ne bi testa delal sam

lp