Ročno izpisani računi za gotovino?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.712
395
83
Kras
www.mtl.si
A je bilo to sedaj že sprejeto in dejansko po koncu marca ne bo možno več izdajati ročno izpisanih računov?
Če ja, katero programsko opremo uporabljate? Potrebujem pa za izdajo računov na terenu. Predvidevam, da bo torej uporaben kakšen online program.
Pa še vprašanje glede tiskanja: ker nimam prenosnega tiskalnika me zanima, če bi bil ta način zakonsko skladen: vtipkam račun v npr. online program, kjer mi da številko računa in vse ostale podatke. Potem pa to ročno vpišem v predhodno stiskan obrazec-račun (torej vpišem številko računa, znesek, storitev, vse identično kot v online programu) in ta dokument potem izdam stranki. Bi bilo to zakonsko skladno?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Glede tiskalnika... Svojčas je Krucimuci imel dobro rešitev. Praši ga.
Glede programske opreme... Da bi imel to na način javnega ponudnika kot je to za pošto in pisarniške programe še nisem zasledil... Čeprav na nek način... Lahko pa si sam ustvariš iblačno storitev. Če rabiš idejo pokliči.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.620
3.070
113
v lokalni ostariji
tiskalnik kupiš HP mobile print... dela na baterije:)

drugače pa na terenu pisat "delovne naloge"jih pokasirat potem pa naknadno izpisat in poslat račun... a je to zakonsko ok?

jao jao

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.164
1.134
113
Mislim, da je lahko še vedno račune na roke pišeš v paragonski blok.
Za programe pa je tako, da če uporabljaš navaden word ali pa excel, BREZ kakšnih makro ukazov za
določanje zaporednih številk, potem lahko tudi tako tiskašš račune, ni pa potrebno
pripravljati TXT datotek za gotovisnke račune (kot jih lahko zahteva inšpektor).

igi

Guru
13. okt 2007
5.637
1.224
113
Celje
Ampak a je potrebno stranki na licu mesta izdati račun? lahko recimo pobereš denar, napišeš blagajniški prejemek (ali delovni nalog) in račun kasneje pošlješ po pošti?

Lp

jankoM

Zelenc'
14. apr 2013
2
0
1
Jaz sem Janko iz zgoraj omenjene čebelce. Objavo sem videl, ker sem na statistiki danes videl vstopne obiskovalce iz tega linka. Hvala za omembo DJ_Breat
smile-1.gif

Ker je vprašanje o izdajanju računov na terenu, bi rad samo omenil da delamo tudi "POS / blagajniško" Android aplikacijo, ki preko tiska na brezžične (bluetooth) printerje. Stvar v osnovi že dela, a moramo še dodelati detajle, tako da bo po planu dostopna čez 14 dni.

Glede brezžičnih POS tiskalnikov. Če se vam gre za "zahodnjaško" preizkušeno kvaliteto obstajajo takšni pri Epson/Star in Zebra, vendar so cene med 250 in 500 EUR. Če iščete bolj dostopne opcije, vam priporočam da pogledate na Alibaba.com, kjer jih dobite za cca 100 EUR. Tam je ponudbe ogromno, a ne veš kdo je samo preprodajalec in kdo je npr. bol specializiran za POS. Tudi jaz o tem ne vem nič zanesljivega a mi smo se odločili in za testiranje naročili tiskalnike pri OCOMINC.

To pa je neka sličica našega programa in takšnega printerja: https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/1604643_10151912296321724_1795309756_n.jpg

Perica

Pripravnik
13. okt 2007
438
1
18
Na OZS so mi dejali da še zmeraj veljajo paragonski bloki - še nikomur ni jasno kako bodo zadevo reševali.