Ročni radar - slika?

mlacar

Pripravnik
29. avg 2007
441
5
18
Pozdravljni!

Danes sem na nemški cesti opazil radarsko kontroli, policaj je bil zunaj avta in meril z radarjem (predvidevam da laserski). Ampak nobenega ni ustavil oz. imel ustavljenega, kljub temu da smo šli vsi preveč, bi lahko kakšnega vn potegnil, ter tudi naprej ni blo nobene policijske patrulje ki bi ustavljala.

Imamo policaji kakšno novo pridobitev, da lahko slikajo z ročnim radajem?

Lep pozdrav!

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
števec v avtomobilu kaže več, kot je dejanska hitrost, potem pa prištej še toleranco...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik mmc pravi:
števec v avtomobilu kaže več, kot je dejanska hitrost, potem pa prištej še toleranco...

Točno.

Če je omejitev 50 in greš ti 60 po svojem števcu, je to 57 realno, pa 3 tolerance pa smo na 4 prekoračitve.
Dvomim da se bo ateremu policistu dalo gnjavit za 4km prekoračitve, medtem ko bi lahko ulovil kako pravo "ribo".

Jaz grem tu čez naša naselja zmeraj po 60, vbistvu ne jaz, vsi domačini, cela kolona nas šiba 60 z avtobusom vred.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Bolj zanimivo je bilo v torek iz Ptuja proti MB, ''avstrijec'' (s križem za špeglom, zato '''') pred mano 90-100, jaz lepo za njim, na standardnem mestu v Hajdini so ga vstavli. Enih 1000€ so ga ziher obrali, ker sem se čez 5 min spet mimo peljal, pa je cela familija na robu solz ob avtu stala
grin1.gif

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
na stativu lahko slika, vsaj v NM imajo tak radar.
policist te ne ustavi in ce si prekoracu hitrost, dobis sliko s poloznico domov?

hondas

Pripravnik
4. dec 2007
131
0
16
Citat:
Uporabnik mlacar pravi:
Pozdravljni!

Danes sem na nemški cesti opazil radarsko kontroli, policaj je bil zunaj avta in meril z radarjem (predvidevam da laserski). Ampak nobenega ni ustavil oz. imel ustavljenega, kljub temu da smo šli vsi preveč, bi lahko kakšnega vn potegnil, ter tudi naprej ni blo nobene policijske patrulje ki bi ustavljala.

Imamo policaji kakšno novo pridobitev, da lahko slikajo z ročnim radajem?

Lep pozdrav!

NI treba se nič sekirat, če te niso ustavli potem se resnično ni treba sekirat. Že neštetokrat se mi je takole dogodilo. Kera budala pa vozi danes točno 50. Vsi vozijo tam 55-60. Vsaj tle moja relacija. Če pelješ 50km/h samo čaka, da te bo prehitel So pa posamezniki, ki drvijo z 70-80km/h skozi naselje, to pa so prave ribe za policaje.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Nebi vedel,samo kaksno leto ali dve nazaj sem jih videl proti NM, takrat ko je bil se zoožanje AC .

Imel je radar kot traffipatrol oziroma podoben (te ročni k jih imajo) , pa zvezane kable v njegov avto in je samo gledal...ni pa zgledal le kot klasicni radar,ampak dejansko tudi kot kamera.

V detajle pa zadeve ne poznam.

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.751
108
63
ksz

Tudi jaz sem opazil prejšnji teden ko sem šel peš mimo policista, ki je meril hitrost, da imajo nove pištolce.
Podobna je bila kamerci in sem takoj pomislil na to, da lahko tudi slika..

Videl sem namreč že primer ko je policist nameril avto pred menoj in ga ustavljal. No, tipo je mal zabremzal potem pa gas do konca. Policaj ni šans da bi si zapomnil tablco, pa čeprav je takoj zapeljal za njim mu je tipo s Porschom ušel..

V takih primerih bi jim slika s pištolce prišla prav..

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Uh....ma te slike niso ravno poštena zadeva.

Bo komu prišla slika domov pa bo žena vidla kako gre mož z ljubico nekam in potem bo šel zakon h vragu.In pol jih bo(policijo) še mož tožil ker so mu uničili zakon z eno samo sliko. :D

Predlagam da se policijo ukine in se postavi samo radarje ob cesti.Itak policisti ne služijo za kak drugi namen,ker voznikom je lahko napisat položnico ampak s kriminalci pa se jim ne da ukvarjat in jih lovit po kakem grmovju.

predator

Fizikalc
20. jul 2007
5.141
0
36
Ausland
Citat:
Uporabnik kazamurnik pravi:
Predlagam da se policijo ukine in se postavi samo radarje ob cesti.Itak policisti ne služijo za kak drugi namen,ker voznikom je lahko napisat položnico ampak s kriminalci pa se jim ne da ukvarjat in jih lovit po kakem grmovju.
Ne piši bedarij.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Bolj zanimivo je bilo v torek iz Ptuja proti MB, ''avstrijec'' (s križem za špeglom, zato '''') pred mano 90-100, jaz lepo za njim, na standardnem mestu v Hajdini so ga vstavli. Enih 1000€ so ga ziher obrali, ker sem se čez 5 min spet mimo peljal, pa je cela familija na robu solz ob avtu stala
grin1.gif

Jaz sem zadnjič enega hrvata z passatom ki si je mislo da je hiter na ptujski malo zadaj pustil, potem pa jaz lepo normalno 60 čez miklavž, tip pa vsaj kakih 50 več mimo pade pa direkt na radar. Jaz sem mu samo potrobo pa thums up.
zmaga.gif

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Dvomim da se bo ateremu policistu dalo gnjavit za 4km prekoračitve, medtem ko bi lahko ulovil kako pravo "ribo".

Jaz grem tu čez naša naselja zmeraj po 60, vbistvu ne jaz, vsi domačini, cela kolona nas šiba 60 z avtobusom vred.

Drugod na forumu pa ves čas jamrate, da policaji sutavljajo ravnoi take, ki vozijo 3 km/h prehitro, tuiste ki so res hitri pa ne.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
grin1.gif

Jaz sem zadnjič enega hrvata z passatom ki si je mislo da je hiter na ptujski malo zadaj pustil, potem pa jaz lepo normalno 60 čez miklavž, tip pa vsaj kakih 50 več mimo pade pa direkt na radar. Jaz sem mu samo potrobo pa thums up.
zmaga.gif

Ma tisti radar v miklavžu pa je tudi čisto mimo, zadnjič se Merđo S klasa ZG tablice za mano pelje, ko prideva do radarja pa me prehiti in do semaforja je ziher 150 letel, a se policaja nista sploh premaknila nikamor
tongue-1.gif

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Da izkoristim temo; če te kresalčekj ustavi z ročnim radarjem xy znamke, kako je sedaj z dokazilom o usposobnosti kresalčka, za upravljanje tega radarja? Kako dokazat, oz. kako bodo oni dokazali, da je izmerjena hitrost z radarjem dejansko tvoja, da ni zmerjena pri nekom drugim ?
In ja, mene penzionsta, so ustavili !

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Zdaj si me spomnil na en dogodek izpred let...
Se pogovarjam s policistom, ki je sedel v avtu (radar) parkiranem za živo mejo, in ni delal nič drugega kot ko je kdo bil prehiter in ga je radar samodejno poslikal, da je povedal patrulji, ki je stala 400m naprej, kdo je naredil prekršek, da ga zaustavijo.
In res.. Peljeta se 2 na pogled enaka cliota, oba bele barve, prvi se pelje 48km/h, drugi se pelje 59km/h, radar ta drugega poslika. A policaj zraven mene pa sporoči patrulji samo to, da je bel clio bil prehiter ter njegovo hitrost, da ga patrulja tam ustavi ter oglobi. Rečem policaju, da sta bila 2 cliota in je bil drugi clio tisti, ki je naredil prekršek, vendar je bilo že prepozno in zaustavili so prvega. Ker je policist naredil napako...
crazy1.gif

Čeprav je potem ponavljal da je šlo za drugega cliota, vendar ni bilo nobenega efekta pol več..

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.384
313
83
Ne more dokazat, vrjeli pa bodo policaju. Tudi meni je bilo sumljivo, ko se me enkrat ustavili, ko mi je pokazal radar, da sem peljal 85, pa se mi ni zdelo, da bi peljal veæ kot 70, pa še v koloni me je ustavil, eni trije pred mano. Sem ga vprašal, kako pa naj vem, da je to moja hitrost, pa je načel temo, češ da ga žalim, njega in njegovo službo in če želim še kako kazen za žaljenje uradne osebe. Krneki.