Ročna zmrzne!

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Vem, da pozimi ni priporočljivo zategnit ročne vendar je pri nas malo klančka pa vedno malo potegnem. Ta teden se mi je to že drugič zgodilo. Sem pred par dnevi vse tam okoli zajle pri kolesih našprical z WDjem pa ni nič boljše. Ali kdo ve za kakšno rešitev?

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.554
1.157
113
WD-40 je blažev žegen v primerjavi s kakšnjo grafitno mastjo... Probaj, pa povej če bo kaj drugače...

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.915
115
63
mb+ -20km
¸Če bi ročno vsaki dan uporablajal,bi ti težko zmrznila.Ko ti po spustila,se počasi pelji,
pa med vožnjo večkrat zategni.potem vedno uporablajaj ročno,tudi na semaforjih,
ko stojiš.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Ročno uporabljam vsak dan, ker imam tudi pred službo klanček. Nekako imam občutek, da je voda prišla v "boden" (vsaj mislim, da se tako reče), ker mi drži oba kolesa. Včeraj na tehničnem je bilo vse BP. So pa zadaj diski, če to kaj pomeni.

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
Definitivno nekje prišla voda noter (če si siguren da je zmrznila)med pletenico in bovdenom. Ali je spustilo/se poškodovalo kakšno tesnilo, je poškodovana obloga bovdena, ali je pa vse skupaj šlamšpasto izdelano in zadeva ne tesni kot bi morala.

Dogoročna in pametna rešitev je menjava celega bovden potega če hočeš da bo mir (vsaj en čas...).

Nazadnje urejeno:

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Jutri grem tako na servis, da mi menjajo jermene pri motorju pa jih bom še za ročno povprašal. Upam, da se bo ogrelo nad nulo, da spusti zadeva
confused-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Podoben problem pri prejsnjem avtu, ampak tam je bila krivda v neoriginal zajlah, ki so se ze tako ali tako rade nekako zatikale.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Na avtu sem čez noč ročno pustil spuščeno in mi je tako primrznila, da je tudi za mm nisem mogel dvignit. Na servisu smo pogledali zadevo in sta bile obe gumice strgani. Sem rekel naj kar prerežejo zaščitno gumo na najnižji točki in seveda je bilo notri polno vode. Sem naročil nove.

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
Pfufff, lepa cena.

Tak za info; proizvodna cena ene zajle sigurno ne presega 2eura...

Nazadnje urejeno:

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
Citat:
Uporabnik digg pravi:
Pfufff, lepa cena.

Tak za info; proizvodna cena ene zajle sigurno ne presega 2eura...

Pusti ti proizvodno ceno.... kaj ti pomaga, če veš, da je proizvodna cena kompletne luči za opel astro H 8€/kos, ko jo pa na servisu prodajajo za 200 ali še več €...