Ročica menjalnika se ne vrača več "na sredino"

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Pri alfi 156 jtd se mi šalthebel ne vrača več v prvotno pozicijo (na sredino). Če ga pomaknem skrajno levo ali desno, tam potem tudi obstane.

V čem je problem? Kakšen feder mogoče? Je to mogoče simptom kakšne večje okvare?

Sicer gre pretikanje v prestave brez problema, samo mi gre na živce, pa še večja možnost je da se zmotim pri prestavljanju.

Tnx.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
daj za začetek vse zglobe v vodilih namaži. mogoče je kaj suho itd

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik matix pravi:
Pa se lahko brez problema tako naprej vozim...?

ce je enak prenos od prestavne rocice do menjalnika kot pri fiatu, je zelo velika verjetnost, da ti je nacelo zajlo. to pomeni da je ali scefrana ali na spoju zalomljena. v obeh primerih zadeva pelje do popolne odpovedi in ostal bos z menjalnikom v 3-etji ali 4-ti prestavi ....

pejd do mehanika, ali pa sam snami zajlo z menjalnika in preveri ce vse tece brez upora. zajla stane cca 100 eur. kopije baje ni.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
zajle delajo tudi po naročilu v lj. ZDaj edino ne vem če je to res kakšna "spešl" zajla
Več mojstrov!

imas kaksen kontakt? to se vedno rabi .....

nazadnje sem se menil z tistim iz fuzin, pa sem potem, ko sem imel zajlo v rokah videl da no go. poleg dolzine je treba ujeti se kot, pod katerim je zadeva zapresana na zajlo. kot sem gledal po avtu, se ne da nic kaj nastavljat kot in dolzino kar pomeni da mora biti oboje precej tocno odmerjeno.

in ko mi je rekel da naj prinesem eno celo zajlo za muster, da bo videl kako dolga mora bit, sem sel direkt na fiat po novo ....
smirk-1.gif

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Ja, zdaj ko je bilo mrzlo, se je to začelo dogajat...

Bemtiš in ta alfa, zdaj še ta strošek, pa še turbina je začela nekaj čudno sikat .. super
smile-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
te zajle mi ne disijo prevec, "svaba" ma ponavadi dve stangi pa je bolj ziher

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
No na fužinah sem tudi sam eno vzel (takoj ko pri olmi zaviješ na F, takoj še enkrat desno)

POtem je pa še en na viču se mi zdi.
mal googla (izdelovanje pletenic ali kaj podobnega)

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.781
221
63
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
No na fužinah sem tudi sam eno vzel (takoj ko pri olmi zaviješ na F, takoj še enkrat desno)

POtem je pa še en na viču se mi zdi.
mal googla (izdelovanje pletenic ali kaj podobnega)

to si sel po zajlo za menjalnik?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
Ne zajlo za števec za delovni stroj
Sicer pa vprašaj po telefonu če imaš predaleč do tja
ali pa v gogla napiši bovden, zajla ali kaj podobnega
wink-1.gif

http://www.tbp.si/sl/bovden-potegi
http://www.vpc-bovden.si/

RAJKO NOVAK , Ulica Mire Miheličeve xx, ljubljana 041 735 685

Imaš trikonktakte, če najdeš še sam tri, ni hudiča da ti en ne bi naredil zajle,
Drugače pojdi pa po avtoodpadih!

Nazadnje urejeno:

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Nikoli vec take zajle. Na lantri se je utrgala oz. jo je vulkanizer, zajlo za rocno. Na fuzine po novo. Rocna ni bila nikoli vec ista, vse se je nekam zatikalo, na koncu jo je pa cez slabi dve leti spet utrgalo, tko da raje nekaj eur vec pa tako kot je treba. Zadovoljen, da sem prisparal takrat oz. dal pol manj, prekleto nezadovoljen z uporabo in na koncu "smrtjo", tko da nikol vec...
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
In zakaj se je original odtrgala?
Lahko da je bila "šlampasto" narejena, lahko pa da se na avtu ni odpravilo vzrokov za zatikanje in trgajne prvotne zajle.!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.076
6.923
113
pri taščici
In zakaj se je original odtrgala?
Lahko da je bila "šlampasto" narejena(ta ponarejna), lahko pa da se na avtu ni odpravilo vzrokov za zatikanje in trgajne prvotne zajle.!

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Prerjavela je, na dvigalu pa se amortizer tako raztegne in jo je utrgalo. Sicer nima veze, ampak neoriginal od fuzinskega majstra je bila en drek vredna.