Robusten prenosnik

Bugarcek

Pripravnik
20. avg 2010
102
0
16
Pozdravljeni!
Potrebujem pomoč pri nakupu prenosnika.
Prenosnik bi se rabil v avtomehaniki, zato bi bilo fino, da je vsaj malo bolj odporen pred udarci, ni potrebno, da je robusten tako kot tisti od vojske, vendar vsaj malo.

Zaslon naj bo velik vsj 14", cpu vsaj 2 ghz 2 jedrni, rama pa vsaj 3 gb disk pa vsaj 320 gb.

Ve kdo za kakšen tak prenosnik?

jurek1973

Guru
3. sep 2007
4.169
1.144
113
Če boš gor priklapljal kako diagnostiko za avte, potem preveri, kakšne vmesnike tista diagnostika podpira, ter kakšen OS zahteva program za diagnostiko.
Da niso zahteve slučajno RS232 in Win98.

Bugarcek

Pripravnik
20. avg 2010
102
0
16
Citat:
Uporabnik jurek1973 pravi:
Če boš gor priklapljal kako diagnostiko za avte, potem preveri, kakšne vmesnike tista diagnostika podpira, ter kakšen OS zahteva program za diagnostiko.
Da niso zahteve slučajno RS232 in Win98.

Vsi programi laufajo na win 7 x86, priključki so pa tudi vsi preko usb, kar se diagnostike tiče.
Problem je ker mislimo za računalnik dati tam okoli 700 maximalno 800 evrov, ampak res maximalno. Sicer bi bilo dovolj dobro, če bi imel prenosnik kvalitetne nosilce ekrane, sedaj smo imeli hp 6720s in se je začel ekran kar tresti, zaradi slabih nosilcev, saj je računlanik zelo veliko odpira in zapira.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Lenovo ma kar najboljše pante na trgu, samo to pri Thinkpadih, ki pa niso ravno 700€.

Malo rabljeno ne bi prišlo v poštev?

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Res maksimalno 800 EUR in posebne zelje ne gre najboljse skupaj. Res maksimalno 800 evrov stane cisto navaden potrosniski prenosnik z malo boljsimi deli (npr. SSD, ali hitrejsi procesor, boljsa graficna ...) od tistih iz Hoferja ali akcijskih prodaj starih zalog.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Jaz nisem nikjer napisal "slabsi" v smislu kvalitete, v racunalnistvu je vecino stvari tezko narediti bolj ali manj slabo (npr. procesorjev Intel ne dela bolj in manj kvalitetnih).

Pac starejsa roba (eno generacijo nazaj ...), ciscenje zalog proizvajalcev. Saj ni racunalnistvo nobena izjema; najprej se pobere smetana, potem se prodaja masovno, ko ne gre vec, so pa akcije, da se izmolze produkt do konca.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ne, bolj kot tisti, o katerem je nazadnje tekla debata (mislim da ni en mesec nazaj).

Bugarcek

Pripravnik
20. avg 2010
102
0
16
Torej kupil sem prenosnik in sicer acer aspire 5820tg. Vem, da ni toliko robusten, in ga bo potrebno bolje paziti.

Sedaj me pa zanima sledeče: na računalniku sem dobil prednaložen licenčni windows 7 home premium x64. Home premium različica mi čisto zadostuje, vendar na teh 64 bitni verziji ne delata 2 programa, ki ju nujno potrebujem za delo. Zanima me, če lahko naložim windows 7 x32 in le vnesem tole kodo, ki je zapisana pod prenosnikom in imam potem licenčni win 7 32 bit? Ali mi bolj priporočate windows xp mode? Zanima me tudi, če bom s tem, ko bi naložil win 7 32 bit izgubil na zmogljivostih, hitrosti, ki mi jih ponuja 64 bitni sistem?

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
kot je že Radirko napisal je 64 možno zamenjat z 32bit in to legalno oz Ms to dovoli.

Hmm Acerja si kupil??? O joj. Predvidevam, da se bo prenosnika prenašal iz pulta na avto in sem in tja in med tem bo delal oz bo disk vrtel svojo glavico, da je včasih prašno, da kdaj kdo z umazanimi rokami prime? Če je bil na firmo ima samo 1 leto garancije. Ima pa grafiko, da se bo lahko pong igral
smile-1.gif

Skratka slab nakup za to kar bo namenjen.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.517
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Bugarcek pravi:
Računalnik smo vzeli z 5 let garancije...

Samo, nisi resen. Od robustnega prenosnika si prišel do šmeki "kaoračunalnika", ki niti približno ni primeren za delo, za katerega si ga nabavil. Kaj ti pomaga 5 let garancije, če bo po enem letu za v smeti?

Kolega ima za isti posel kot ga delaš ti do sedaj 3 leta R61, pa je še zmeraj praktično kot nov. Prejšnji mesec pa je nabavil T410i, pa vem, da mu bo vsaj 3 leta delal BP, z garancijo ali brez.

legionar

Fizikalc
13. sep 2010
2.427
5
38
Vseeno se boš sprehajal ne servise. Pa ne zato ker je Acer ampka ker bo glava diska tolkla po mediju.

Za ta, kjer je potrebna vsaj minimlana reobustnost se kupil:

Lenovo thinkpad
Toshiba Tecra
Hp Elitebook

Že zato, ker imajo senzor pospeška in primejo glavo od diska. ....no nima veze bo pa z COre i5 in grafiko odličen za igre