V Grčiji se kar pozna preobremenjenost omrežja v primerjavi s prejšnjimi leti vsaj na določenih delih, kjer je veliko turistov. Prejšnja leta je mobilni internet delal BP, letos pa bolj tako tako. Na Vodafone GR večino časa sploh ni delal prenos. Še najboljše je delal Cosmote, pa še na njihovem omrežju je hitrost precej nihala, na trenutke se je vse skupaj ustavilo in občasno prihajalo do totalnega mrka signala (iz polnega signala kar naenkrat NO SIGNAL za nekaj časa, dokler se vrjetno kakšna bazna ni pobrala nazaj).
Se pa ne čudim, če primerjam, koliko oni plačujejo za mobilne stortive in kaj vse recimo mi dobimo za mali denar, ko gostujemo pri njih. Recimo Cosmote v paketu za cca. 50€ na mesec ponuja 1GB neta, v najdražjem paketu, ki stane dobrih 200€ na mesec in ga ima vrjetnor redko kdo, šele 12GB.... So potem neke cenejše opcije v akcijah z raznimi nizkocenovnimi operaterji ampak še vedno precej dražje kot pri nas. Temu primerno je vrjetno dimenzionirano tudi omrežje. Po drugi strani pa pridemo tja "mi", ki imamo vsaj po par GB neta v tujini, s paketi ranga 20€ pa celo 15 do 20GB in brezsrkbno šopamo TV, Youtube, Instagram, Snapchat in podobna jajca. Moj foter je recimo na začetku še pazil na porabo in uporabljal le za službo, če je bilo nujno, po tem je videl, da 20GB itak ne bo porabil in je tudi Wimbledon ter Tour de France spremljal preko LTE/3G, ker je bil WiFi praktično neuporaben.