roadtrip to Amsterdam (sightseeing)

krizo

Pripravnik
18. jul 2007
429
0
16
sedim pred računalnikom
s klapo se odpravljamo z avtodomom do Amsterdama za nekaj dni
smile-1.gif

pa me zanima, kaj bi si na tej poti (uzput) še lahko ogledali.. kraje, mesta, zanmenitosti, muzeje...

šli bomo pogledat Rotterdam in pa verjetno še do prijatelja v Bruselj.
in da bi čimveč odnesli iz tega potovanja, me zanima kaj je vredno ogleda v teh mestih, ali pa kje na tej poti, kje se ustavit in kaj pogledat?

Karakala

Fizikalc
3. okt 2007
2.389
57
48
Republika Prlekija
jaz sem bil 3 krat v Amsterdamu: 2krat novembra 2007 in 1krat julija 2008, tudi z avtom. muzejev se izogibaj, ker so zguba časa razen če si ljubitelj muzejev, maš jih polno, muzeum of torture,potem sex muzej,muzej Ane Frank,muzej Madam Tussoe, kjer so not iz voska lutke, enaki kot razni zvedniki, muzej kjer so noter Rembrantove slike...razen Heineken muzej se baje splača it ogledat, vendar jaz nisem mel sreče, je bil zaprt zaradi obnavljanja. jaz sem bil na flower marketu, pa rdeča ulica itak, pa red onim napisom Amsterdam, z ful veliki črkami, tam je lepo, drugače pa mesto kot mesto meni ni nič posebnega, trgovin je milijon, kofi šopov tudi
smile-1.gif

V Roterdamu nisem bil.
Bil sem še v Haagu, ki je zelo lepo mesto, tako starinsko, tam si pogledaš tiste palače, pa parlament, sodišča,
bil sem še v Scheveningenu,na plaži severnega morja, lepo je tam, tam so tudi zapori, kjer je bil zaprt Miloševič.
Bil sem še v Nijmegenu, ki je tudi lepo mesto, meni malo sliči na Maribor.
bil sem še Kinderdijku, kjer maš mline na veter, to je zanimivo pogledat, da vidiš kake izume so meli ti nizozemci, v tistem malem mlinu, je živela cela družina.
Bil sem še v Arnheimu, kjer je največji narodni park, tam je zanimivo, si sposodiš bicikel,zastonj, plačaš, samo vstopnino, in se peljaš skoz park, tam vidiš zanimivo naravo, napr, en del tistega parka je kot v puščavi, potem se pelješ naprej pa spet vse zeleno, tam je tudi muzej,ki je notranji in zunanji,tam sred gozda so neke kreacije, zanimivo no.

lp,

teutates

Pripravnik
14. feb 2008
232
0
16
Lahko greste tudi Zaanse schans pogledat http://www.zaanseschans.nl/ , ni daleč od Amsterdama in je kar fajn nekaj ur tam zapraviti. Mlini, izdelovanje njihovih cokel (še slovenske lahko vidiš), sira in pa miljon gift shops ampak to imaš itak v Amsterdamu na vsakem koraku jih 15.

Bruselj - Atomium pa Mini Europe al kaj je že, v Jubelparku je nek vojni muzej (zastonj, velik) nasproti njega še en muzej avtomobilov (bolj majhen), če vas take stvari zanimajo. To verjetno bolj Evrokrat ve
wink-1.gif
, jaz sem bila tam samo 2 dni pa še to je bil Atomium zaprt. Manneken pis (un deček, ki ščije :D)

Alkmaar (NL)- Beatles muzej, muzej piva (tam sem naletela na Slovence :D)

To je nekako na hitro, odvisno kaj vas zanima.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.558
1.150
113
Citat:
Uporabnik Karakala pravi:
razen Heineken muzej se baje splača it ogledat

Če imaš rad pivo, tega ni za zamudit. Jaz bom moral it še kdaj, da bom bolj točno vedel, kje sem hotil PO ogledu pivovarne
nahrung002.gif

Vem, da so dali na mizo devet različnih piv in vem, da sem najmanj enega vsakega spil, časa smo pa imeli 2 uri, pol te pa vljudno odslovijo. No, jaz sem svojo prilko dobro izkoristil
priden.gif

Mi je pa bilo zelo všeč na Nizozemskem vse, smo šli gledat mline na veter, pa sirarne, pa coklarne, sex predstavo, zelo, zelo všeč so mi bili vrtovi tulipanov, pa ne maram zelenjave npr. in vse je tam zelo dobro označeno!

Nizozemska je zelo draga, takrat se je meni zdela vredna vsakega centka, bil sem pa leta 2004 gor.

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.558
1.150
113
Aja, pa ena najboljših varjant se mi je zdela vožnja s čolničkom po celem mestu. Mislim, da je relativno poceni, kolikor že stane ti bo pa brez dvoma všeč.

Primzi

Majstr
1. sep 2007
1.062
109
63
Rotterdam je dolgocasen za videt kot turist pa zelo zanimiv za kulturna dozivetja (podobno kot London, alternativni koncerti, gledalisca itd)

Delft se meni zdi se najboljsi
Scheveningen je za videti, da si znas predstavljati kaj tu smatrajo za "plazo"

Cajt za obisk ste si pa izbrali najslabsi - dez in se malo dezja in se malo prsenja in se malo dezja in malo oblakov

LP P