RMA postopek, WD disk

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
A ima kdo s tem izkušnje ?

Poslal bi na RMA disk MyBook Studio 500GB.

Če sem prav razumel, moram jaz plačati stroške dostave. Ki so precej visoki glede na vrednost diska. (40-60 EUR , zahtevajo pošto, ki omogoča sledenje pošiljki, kot so UPS, Fedex in DHL).

Kaj narediti ?
Za ta denar dobim novi disk, razliko 10 EUR pa bom pač požrl.

Ideje ? (razen da disk demonstrativno zažgem na parkirišču in posnetek dam na YouTube)

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Ko sem pošiljal samsung disk na nizozemsko, niso zahtevali nobene posebne pošiljke (plačal sem 2eur za navadno pošto). Zamenjavo so pa poslali na lastne stroške (DHL). Če pa pri wd res to zahtevajo, se pa gotovo ne splača. V sloveniji pa garancija ni več veljavna?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
WD ma lahko AVTERA/ELKOTEX.....samo ti dvomim, da bodo zamenjali ker imajo evidenco serijskih itd.....

Tusi

Fizikalc
3. sep 2007
1.236
3
38
Ja, teli imajo evidenco serijskih. Sam sem WDja mislil dat na enega izmed naših servisov , pa so rekl da ni njihov, pa sem potem kar klical v trgovino, pa so mi oni vse zrihtal.

Glede pošiljanja diskov v tujino. Ravno prejšnji teden sem poslal Maxtroja, pa sem tud čist navadno poslal. Strošek je bil mislim da 7€. Poštnino nazaj krijejo oni. Sam zapakirat moraš tko kot se zagre, pa ni problema

LpT

simon_m34

Fizikalc
25. jul 2007
471
27
28
44
MB
ni nujno da je sledljiva pošta, ampak če se paket izgubi nimaš dokazila
prvo se registriraj, disk lepo zapakiraj, ne pozabi sprintati "rma label" in nalepit na paket in to je to,
čez kakih 14 dni boš dobil popravljen/recertified disk
lahko pa tudi online spremljaš, potem ko daš zahtevek za rma številko