Rjave pikice na laku

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.687
6.713
113
pri taščici
Na laku so se pojavile čudne rjave pikice.
Pa po vsej verjetnosti ni rja, ker je tudi na PVC delih (letvice, zadnji odbijač...)
Od česa bi se lahko pojavile?
Avto je bil na servisu. Bi opilki od fleksarce pustili tako sled na laku?
druge možnosti zenkrat ne vidim, če bo možnost naredim boljšo fotko
635257-DSC00071.JPG

Priponke

• 635257-DSC00071.JPG
    635257-DSC00071.JPG
    36,8 KB · Ogledi: 970

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.264
1.894
113
tudi jaz sem jih opazil na feltnah (danes med pranjem)..sicer se jih nisem loteval (ni bilo časa), tako po občutku pa se mi zdi da bojo kar trdovratne.

Shando

Pripravnik
21. avg 2007
287
0
16
LJ
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Na laku so se pojavile čudne rjave pikice.
.......
Bi opilki od fleksarce pustili tako sled na laku?
100% znak prisotnosti malomarnega bedaka s flexarco
zmaga.gif

Sem imel isti primer ko je bil avto pri ličarju - po naslednji zimi pa tole na delih karoserije ki sploh niso bili popravljani ......
bonk.gif

Aja pa še to - blatnik mi je takrat je barval velik ličar iz centra grosuplja. 3x prvič-zadnjič-nikoliveč
ne-ne-1.gif

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
naš clio je tud cel flekast od teh pikic. nekaj jih je na sprednjih blatnikih, spodnjem delu vrat, sploh veliko pa na vratih prtljažnika pod šipo. verjetno je res nekaj svinjarija s ceste, ki ne gre kar tako dol.
lp

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
To je takozvana površinska rja, to je samo na vrhu barve, če nimaš avta ravno direkt iz salona, gre dol z tisto gobico za mrčes odstranjevat, ali pa poliranje. Je pa kar za drgnit, je trdovratna.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Površinska rja, po parih pranjih bojo šle vse dol, moj voz je že skoraj brez po 4ih pranjih, brez poliranja.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Leteca rja je tole. Ravno vceraj sem se lotil pucanja tega sranja. Kupil Sonax spray&clay in dobesedno zribal cel avto. In se spet sveti.
smile-1.gif
Sicer s pucanjem odkrijes se vse ostalo kar ti pesek "zrihta" na sprednjem koncu avta ampak ok.

Aja, zadevo dobite v leclercu in obiju, priporocam pa obi, ker je cena za pakungo 8 eur nizja kot v leclercu in znasa 18 EUR.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Sicer s pucanjem odkrijes se vse ostalo kar ti pesek "zrihta" na sprednjem koncu avta ampak ok.

Zato je meni umazan avto lepši. Nobene pikice od kamnov se ne vidi.
evil.gif

Ogo

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
KSZ
Te rjave pikice so šle dol, sem pa na avtu opazil pikice od neke barve. Je treba na steklu ornk kraspat, da gre dol. Na plehu pa ne gre.
jezen.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Fantički, vam bo stardec povedal kaj je to.
To so majhni kovinski drobci pobrani s ceste. To se pojavi predvsem pozimi, ker se ceste posipavajo s soljo in kamenčki, ki so bili že večkrat pometeni po cestah in ponovno uporabljeni za posip. V tem posipu je vsesorte nesnaga in tudi majhni kovnski delčki so vmes, ki se kar zarijejo v barvo in potem s pomočjo soli še toliko bolj lepo rjavijo v barvi. V barvo, ki ni metalna pa še toliko rajši, ker je taka barva mahkejša. Veliko zbrušene kovine za sabo pustijo na cesti snežni plugi, ki sneg plužijo. Zbrusijo se todi litoželezni pokrovi jaškov itd...
Vprašajte stardeca, če ne veste.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Evo, spet sem dobil te pikice, naenkrat so bile čez pol strehe. Iz plastike se je dalo pobrisat, iz pleha pa z veliko drgnjenja, nekaj jih je pa zažrtih not. Velike kot pike tukaj .... in enakomerno razporejene na nekje 5mm.

Kaj hudiča je to? V padavinah kaj? Cvetni prah?

luka51

Guru
16. avg 2007
14.408
5.685
113
je že blo obdelano kak se spuca to stran. 2 urci ti bo vzelo. lahk ti pa jaz nardim če se ti lubi v slov bistrico pripeljat

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ja sej vem, da se to s claybarom naredi, ampak mene zanima vzrok, če je to od kakega drevesa, dežja al česa, da se probam mogoče temu izognit. Blizu vlaka nisem bil nikjer v teh dneh, tudi pred prehodom nisem stal, od bremz bi verjel kje na bokih, ne pa samo na strehi. Če je kisel dež bo pa pač treba neko nadstrešnico nardit.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.408
5.685
113
to je pač povsod v zraku... nimaš tu kaj. mo ko je stal pri handleru je bil ko šmirglpapir. tak si čuto to sranje zažrto

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Jaz sem imel na prejšnem avtu enake pike in sumim da je bil vzrok drevo, ker sem vedno v službi parkiral pod drevesi, ampak to je bilo jeseni. Če bi bilo res kaj v zraku, potem bi to bilo na vseh avtomobilih.

CSF

Pripravnik
2. dec 2007
94
0
6
Celje
Obišči stran
ksz

Te "pikice" brez problema odstrani clay bar "plastelin" vendar v primeru da potem barvo ne zaščitiš se po dveh mesecih zadeva ponovi. Torej po vsaki uporabi clay bara je potrebno barvo zaščititi s sealantom ali voskom in v bodoče ne bo prišlo do nobene kontaminacije barve.