rja na podvozju

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
Kupil sem rabljenega swifta 4x4 ,pa sem opazil da je podvozje in deli motorja povrsinsko rjavi.

ker me to moti bi rad to popravil. Kako se zadeve lotiti.

bo to ok

najprej mehansko odstranis rjo
ciscenje z razmascevalcem
Nanesem odstranjevalec rje od wurth-a
nato pocakam da se posusi
kaj dati potem kot zakljucni sloj. Bitumenski nanos ali zink spray

lp

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.068
5.650
113
Temeljna za rjo....pa hammerite za rjo

Nisem fan bitumna čez površino ki bo eventuelno s5 1x vn rja udarla...

Zgleda lepo na dolgi rok pa sam še guma začne odpadat pa s prstom pol luknje v pleh delaš...

Raj vidm če začne s5 rjavet da popravm preden eskalira
wink-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.068
5.650
113
aia pa tud Wurth ni nekaj magičnega......al pa nisem prav saniral prej površine...

Pozabi una navodila....." nanesi direktno na rjo" prej fino zdrgn rjo pol pa karkol gor daji

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.760
15.814
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Temeljna za rjo....pa hammerite za rjo

Nisem fan bitumna čez površino ki bo eventuelno s5 1x vn rja udarla...

Zgleda lepo na dolgi rok pa sam še guma začne odpadat pa s prstom pol luknje v pleh delaš...

Raj vidm če začne s5 rjavet da popravm preden eskalira
wink-1.gif

Hja, odvisno kakšno je stanje materiala preden ga premažeš z bitumnom. Včasih smo s tem kar dost delali in imamo super izkušnje. Je pa res dejstvo, da moraš res u nulo prej vse porihtat, saj se drugače zgodi točno to, kar si opisal.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
uf-1.gif
imel swifta pred 10 leti, imel oba praga gnila, sem propen nafilal not pa pokital in poštrihal.
Te rje se ne boš znebil kar tako, če že moraš 100% odstranit, oz. odžagat gnil del in navarit novga, druge ni, razna pocarija, kitanje so začasana rešitev, drži max.1 leto.

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
ni rja na plehu, ampak na masivnem delu železa, kot so roke, kardan , diferencial ....

pa še to je bolj površinsko, tako da ni panike.

še vedno pa ne vem kaj dati čez ta rust converter. Cink spray, bitumen ali dvokomponentno barvo
sprasujem se.gif

Nazadnje urejeno:

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Če je površinska rja, se jaz ne bi pretirano sekiral. Razen če imaš namen met avto 40 let.

Z raznimi spreji in drugimi neumnostmi se da tudi zamašit razne luknje da odteka voda in kondenz. In šele potem zadeva rata zanimiva za korozijo. Tako, da je treba te reči počet s pametjo.