Rja iz pipe?

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
V stanovanju sem opazil, da se zadnjih nekaj dni pri točenju vode iz pipe na dnu kozarca pojavi usedlina, ki izgleda kot delci rje...
Pojavlja se samo v kuhinji, v kopalnici in wc-ju je voda čista.

Gre za dotrajanost napeljave (stare cevi) ali naj vzrok iščem drugje? Mrežice na pipi še nisem prečekiral.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.056
204
63
Problem je v tem, da ne gre za hišo, ampak za stanovanje v bloku, ki je poleg tega še podnajemniško.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
z vseh pip vse mrežice dol pa na full vodo odpret.
če to ne pomaga, pol imaš bolj resen problem.

tudi če si v bloku si lahko filtriraš pitno vodo. znanci imajo tako 2pipi na koritu in imajo to drugo filtrirano samo za pitje.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.302
1.925
113
Po vsej verjetnosti rjavi kak fiting...zato imaš rjo samo na eni izmed pip.

Kaj anrediti? Odšravfaj perlator ga sčisti potem pa odpri pipo do konca ko še niam perlatorja (vročo in hladno)...in pusti nekajčasa da teče...tako bo zmetalo ven rjo. Vstaviš nazajperlator in imaš nekaj časa mir. Čez polleta ponoviš postopek.

Ako je klasična pipa (s klasičnim perlatorjem)..le tega vzemi s sabo in v merkurju kupi novega...cca. 2 EUR za dva kosa (odvisno koliko je uničen). Ni nek strošek (kljub najemu) a vodo piješ ti.

A obvezno spucaj pipo s polnim pretokom brez perlatorja!..tega ne pozabi.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
z vseh pip vse mrežice dol pa na full vodo odpret.
če to ne pomaga, pol imaš bolj resen problem.

tudi če si v bloku si lahko filtriraš pitno vodo. znanci imajo tako 2pipi na koritu in imajo to drugo filtrirano samo za pitje.

.....in ta filter drag da te sezuje.....

pozdrav.gif

Zetor5011

Fizikalc
14. dec 2010
639
28
28
lahko pa mi daš mal te rje pa ti pogledam al je od cevi ali vodni kamen ali pesek... :D

luka51

Guru
16. avg 2007
14.508
5.803
113
kupiš atlas bravo duopodpultni filter. trdi delci+oglje za 55€ in se ne sekiraš več za rjo v ceveh.
Tak sem jaz nardil v kuhni in mam že eno leto mir. pa še voda nima več čudnega okusa. (lokalno zajetje za par 10 hiš, pa je pesek v ceveh pa malo še rje, pa kdaj pa kdaj čudn okus. pa vidiš po kakem neurju, v kuhni teče voda ko Soča, v ostalih pipah pa rumena
smile-1.gif
) oglje menjam na 4-5 mescev. strošek 5€. filter trdih delcev pa se v enem etu še ni kaj preveč zamašil. je še normaln pretok. je pa tudi okoli 5€.

tisti moja-voda filtri so pa cene kot da so zlati
http://www.moja-voda.si/podpul...0017080439.html
taki sicer brez pipe je pri nas v lokalni vodovod trgovini 55€

http://www.moja-voda.si/filter-vlozki/72-nadomestni-vlozek-sintrano-oglje-za-bravo-20.html
tole je nekih 12 al 15€, če staro ven vsipaš in daš novo not je pa 5€

Nazadnje urejeno: