Ritmična gimnastika za predšolske otroke

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Otroka (starost dobre 4 leta) bi dal 1x tedensko v tečaj ritmične gimnastike, seveda pod pogojem, da ji bo to všeč.
Predvsem bi rad, da je skupina manjša in da se otrok odlično počuti ter da se namenja vsem približno enako pozornosti, pa da poteka vse skupaj skozi igro, čisto rekreativne narave, da dobi dobre gibalne sposobnosti.

Ker sem na netu našel kar nekaj različnih ponudnikov (Sokol, Narodni dom, Krgtim...), bi prosil za kakšno priporočilo starša iz prve roke. Sprašujem pa za ponudnika v LJ z bližnjo okolico vred.

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.016
3.707
113
Za ritmično sicer ne vem. Ima pa GimZJ športno gimnastiko. Program tudi za cicibanke. Naša se tam odlično počuti kljub 6x 4 uram na teden.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.265
1.894
113
Mi smo vozili malo (hmmm...sokol?) poleg starega stadiona v lj v OŠ...zraven šotora.

Zdaj pri teh rečeh dobro počutje, ambient, estetika...kaj pa vem
wink-1.gif
...telovadili so in rada je hodila. Jih je bilo kar nekaj tako da so jih dobro rangirali po starosti...da ni bilo prevelikega razpona.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Mi smo vozili malo (hmmm...sokol?) poleg starega stadiona v lj v OŠ...zraven šotora.

Zdaj pri teh rečeh dobro počutje, ambient, estetika...kaj pa vem
wink-1.gif
...telovadili so in rada je hodila. Jih je bilo kar nekaj tako da so jih dobro rangirali po starosti...da ni bilo prevelikega razpona.
Ambient in estetika ne igrata vloge. Če je pa rada hodila, pa pomeni da se je dobro počutila. Da pa se zraven še gibalno razvija, se mi pa tudi zdi super.
Sploh to zadnje kar si napisal (starostni razpon) je pa res fajn, da je čim manjši, ker imamo slabe izkušnje iz letošnjega tečaja rolanja.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.265
1.894
113
Smo jo peljali zraven v šotor na plesne...nabasali so noter od 2 do 6 let. Več ali manj so se ukvarjali z dvema malima, ki sta komaj znala hodit
crazy1.gif

Gimnastika je bila tu 2 x tedensko + razmeroma poceni.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
gimnastika in 1x tedensko ne gre nekak skupaj
smile-1.gif
Popravek: 2x tedensko. Čeprav nekateri oglašujejo tudi 1x tedensko.
Bili smo včeraj v društvu Gib na Drenikovi, sicer smo prišli 5 minut čez uro, ampak nisem zaznal nikjer nobenega informatorja, ki bi znal kaj povedat, mogoče kaj razkazat.... S tem da so imeli dan odprtih vrat.
crazy1.gif

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Smo jo peljali zraven v šotor na plesne...nabasali so noter od 2 do 6 let. Več ali manj so se ukvarjali z dvema malima, ki sta komaj znala hodit
crazy1.gif

Gimnastika je bila tu 2 x tedensko + razmeroma poceni.
Tako je bilo pri nas na tečaju rolanja. Skupaj so dali 3 do 6-letnike, dve mladi študentki sta se brez občutka ukvarjali s skupino 10-ih otrok, s tem da sta v obravnavo vzeli mogoče ene 3 najbolj sitne in jokajoče otroke, ostali pa prosto po Prešernu. Da ne govorim o tem, da je bilo kar scary, ko so 6-letniki z rolerji padali po tleh na 3-letnike, res prekleta sreča, da ni bilo kakih poškodb.