Hej. Rad bi kupil kaksno ok opremo za lov z obale na morju. Nič dragega, ne bi pa najcenejše možno. Rabim vse, cel komolet. Kakšno priporočilo kaj gledati in kje?
tnx
tnx
A to je nekej novega, da se ribolov iz obale plačuje?
Ni novo, samo kontroliral ni nobeden, pa se je mislilo, da ni treba. Kar pa se zadnje čase spreminja, se tudi večkrat dogaja, da preverjajo tudi na obali.A to je nekej novega, da se ribolov iz obale plačuje?
Na desni strani, med opozorili, piše to:Pa tudi karto je potrebno kupiti.
Dnevna ribolovna dovolilnica za rekreacijski ribolov na morju - Morje Slovenije (morski ribolov) - Ribiška družina Zveza za športni ribolov na morju Slovenije (ZŠRMS) - Spletni nakup ribolovnih dovolilnic za športni ribolov v Sloveniji | Ribiške Kart
Prepovedano loviti bližje kot 200m od gojilnic ali 50m od mrež ali 50m od plovila, ki izvaja ribolov oz. 300m, ko ta sveti ali izvaja ribolov z mrežo. Prepovedano loviti v pristaniščih in od 1. 5. do 30. 10. v kopališčih. Prav tako rekreacijski ribolov ni dovoljen v ribolovnih rezervatih...www.ribiskekarte.si
Nisem čital ampak po logiki bi rekel da se pod "rekreacijski ribolov" smatra to da če kupiš ono opremo v kiosku z malo laksa in trnkom pa loviš na kakšnem pomolu iz roke je to to.Na desni strani, med opozorili, piše to:
Za rekreativni ribolov iz obale dovolilnica ni potrebna!
Tu je zakon:Nisem čital ampak po logiki bi rekel da se pod "rekreacijski ribolov" smatra to da če kupiš ono opremo v kiosku z malo laksa in trnkom pa loviš na kakšnem pomolu iz roke je to to.
No tega pa nisem vedel, super.Na desni strani, med opozorili, piše to:
Za rekreativni ribolov iz obale dovolilnica ni potrebna!
Ah, Hrvaška...No tega pa nisem vedel, super.
Mislil sem loviti v enem kampu na hrvaškem, kamor hodim in so mi zagotovili, da nihče nič ne gleda, če loviš z obale. S čolnov pa težijo.
Kaj bom lovil? Kar bo prijelo. Če bi izbiral bi najraje orade. Nisem lovil rib že 20 let, pa še takrat sem bolj za hobi s pokojnim očetom. Je on vse rihtal, jaz sem samo metal pa palico držal. Tako da glede tega kaj je potrebno kupiti in kaj se splača sem bos. Nikoli pa ne kupujem najceneje, sploh če so razlike po <50 eur za nekaj najcenejšega do nekaj solidnega.
Sej tam bo kmalu treba dovolilnico zato, da se namažeš s sončno kremo. In vsi, ki boste tam jo boste kupili.Ah, Hrvaška...
Tam pa potrebuješ dovolilnico...
Meni totalno vseeno...Sej tam bo kmalu treba dovolilnico zato, da se namažeš s sončno kremo. In vsi, ki boste tam jo boste kupili.
Bom pogledal, tnxKar v Decatlon pojdi, imajo solidno robo in dobre cene.