Ribolov na Hrvaškem

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Ali Hrvatje kaj dosti preverjajo dovolilnice za ribolov?

Sprašujem, ker bi za hec nekajkrat vrgel vabo za sipe v morje, da vidim če še vedno prijemljejo tako, kot so v otroštvu.

Samo za nekajkrat namočit vabo pa se res ne bi ukvarjal s kupovanjem dovolilnice (se vozit okoli, iskat prodajno mesto...). Ne rečem, če bi to spet ratal gušt in bi to počel vsak dan dalj časa.

Drugače pa je to 60kn na dan ane?

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.132
70
48
123
Jaz se nebi prevec zaje.baval s tem, kazni so kar hude. Pojdi na stran ministartstva poljuprivrede in se nekaj, izpolni obrazec, placaj z mastercardom in natisni. To je to. Aja, pa poglej, kaj tocno kaksna dovolilnica zajema; enih nacinov lova ne smes vec prakticirati.

lp

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Osnova je 60 kun dan, 3 dni 150, 7 dni 300, mesec 700.Karto kupiš preko neta, shraniš potrditveni mail

http://www.mps.hr/Ribarstvo/default.aspx?id=23

Če se češ za=bavat, pa plačat kazen lovi brez karte, sipo sedaj ujameš težko, se jo da ampak... Čas za sipe je april maj pa tudi marca se jih da navlečt.
Seda boš dobbel, ko je topla voda predvsem plavo ribo, šnjure, plsavice, skuše. Brancini in orade so ribogojniške.
Po prvi avgustovski nevihti, ko bo obrnilo vodo pa bo mogoče že kej za res delalo

A ne cbb an Twinmann??
wink-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.914
113
Če maš mulca, ga sabo vzami. Otroci ne rabijo dovolilnic. Rečeš samo da on lovi, ti ga pa učiš. Jaz že nekaj let to delam. Glede na ulov ki limitira k ničli, je vsake kune škoda.

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
ja sej glih to je štos, ker to ne bi bil ravno pravi lov ampak namakanje vabe ki traja nekje 1h dokler sonce ne pade dol... vsaj tako smo lovili včasih v Poreču sredi poletja, najprej smo počakali da so se vsi kopalci spravili iz vode in da je začel padati mrak...takrat pa akcija, palica in vaba pa na pomol. Užitek. Ampak tega je že 15 let in ne vem kako je zdaj.

Okej, 60kn in adijo...testiram pa vidim kje sem, razen če ta fora z otrokom res vžge. Ampak se mi ne ljubi imet komplikacij, prvo kot prvo moram najprej najti palico če še sploh je kje
smile-1.gif

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Ma načeloma ni problema, otrok do 14 let lahko lovi brez dovolilnice, sam zajeb je ko kaj ujame pa se takrat naslikajo modrulji, pol jim pa dopovej. Sam za ta večjiga mulca karto redno kupujem, zase tud, tamal pa k hoče vrže, pa tud porajkl mu že kdaj v roko dam, da malo bolj zares lovi. Predvsem se mi na dopustu ne da ukvarjat s finančnomolžnimi junaki, ki so prepričani, da mu tujci pokrademo vso ribo, pa četudi kupimo karto.
Tako da vso srečo, v lovi ali pa (krivo) lovu

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Letno rabiš za športni ribolov, se pravi, če boš jagal s puško. Drugače je ne potrebuješ.