Ribiške palice Lidel...

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.977
6.149
113
Tak za foro bi kupil ribiško palico za na morje, da bi z tamalim ob večerih malo metala trnek. Dejansko o ribarjenju nimam pojma zato ne mislim za to metat neke hude novce. Glede na opise me zanima ali so te palice sploh primerne za morje, ker piše da so za ščuke in smuče, ki pa so sladkovodne ribe. Nimam čolna in ne časa da bi ure in ure presedel, želim pa dati otroku veselje z ulovom kakega drobiža.

x5x

600.registrirani uporabnik
22. avg 2007
2.665
9
38
Ljubljana- okolica
+1
tudi mene zanima, včasih imam prebliske da bi sam kaj ujel. Pa nimam pojma katero palico(do zjutraj sem mislil da so za vse ribe iste palice, no razen za večje..)

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Načeloma je dobra za morje. Lahko loviš na morju z surf palico, lahko z kraparsko palico, lahko z match palico. To nima nobene veze.
Predvidevam, da se gre za cenene modele ribiške opreme, zato je vedno dobro po zaključku ribolova na morju palico obrisati in odstraniti sov ( prav tako rinke) in rolo. Saj ponavadi sol sčasoma razžere plastiko na roli ( sčasoma). Samo po moje brezveze komplicirat z nego, pri takih poceni kompleti. Drugo je če imaš palico za 300 € in rolo za 200€, ki je kao namenjena krapolovu in potem loviš z njo na morju.

DMX

Fizikalc
20. avg 2007
2.333
15
38
Moj stari je par let nazaj kupit takšno "ceneno" palico in je po 14ih dneh morja bila še samo za v smeti, saj jo je rja dobesedno razžrla, je pa res, da je ni čistil po končanem ribolovu, ampak jo je kr pospravil. Ker je seveda bila cena "sitnica", si je za naslednjo sezono nabavil še eno
smile-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.977
6.149
113
Ok nauk... za 2x sedet na pomolu je obvezen še nakup WD40
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.977
6.149
113
Ni problema... tak bo v kopalnici zraun tuš kabine stala.. mali apartma.press
smile-1.gif

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Točno tako se rado zgodi, kot je DMX napisal. Z WDjem bi načeloma šlo, samo bognedaj špricati rinke z njim, Ker to so palice delane za bolj nedeljske ribiče. Le kaj bi bilo, če bi se jaz z tako palico spravil loviti krape, ko na leto prelovim po 100 dni in več.. Za drobiž in začetnike je to seveda bestbuy. Ne splača se za par dni riblova kupovati nekih profi palic, ki pridejo od 80 € dalje in še kakih dragih rol.
Sem pred leti tudi sam kupil palico v Lidlu. Z njo sem blinkaril. Pa sem na njo dobil kar nekaj ščuk. Na koncu mi je prijel kakih 25 kg som, pa mi je samo ročaj v roki ostal :D :D :D.

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.384
313
83
Kva zdej, dubu kdo to čudo, kašna je? Jst sm sm se dans šele spomnu it iskat in je že zmankal.