Ribiška palica

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.091
2.878
113
Torej moj fotr si je v penziji zaželel, da bi s pomola na naši obali malo probal loviti ribe za kratek čas, ker nima pojma o tem, jaz pa še manj, da slišim tukaj majstre, kaj naj kupi za začetek, kakšen trnek, na kaj mora biti pozoren, v glavnem vsak nasvet dobrodošel
nahrung002.gif

Bucko

Fizikalc
28. avg 2007
1.740
53
48
Nej gre v eno lovsko/ribiško trgovino vzame najcenejši začetniški komplet (palica+mašinca+laks+trnek+plovec+svinci), mogoče se set že navezanih trnkov za rezervo, bel kruh ... pa je pripravljen na ribiške dogodivščine.

Če bo stvar vzel bolj resno... mu bodo v trgovini tudi znali svetovati kaj in kako.

P.S.: Predlagam tudi kako knjigo o jadranskih ribah ter druženje s kakim ribičem, da mu razloži osnove.

Nazadnje urejeno:

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Ja res bo najbolje najprej prebrati kakšno knjigo o jadranskih ribah. Potem naj se pa odloči katere ribe bi rad lovil, ker vsaka skupina rib ima svoje "zahteve". Ali bo lovil kakšne špare ali se bo vrgel na orade recimo ali pa kakšne ciplje.. Pri vsaki skupini rib se način lova ter potrebna oprema zelo razlikujejo.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.091
2.878
113
In kaj priporočate za začetek, za kratek čas. Gre se bolj za hobi in zabijanje časa kot kaj resnega.

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
@Guinness pejt v Hoffer in kupi tisti komplet za 25,00 eur. Bo več odličen zanj.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Samo ne vem, če imajo trenutno kaj takega na zalogi. Drugače pa v kakšni športni trgovini povej za kaj rabiš. Za tiste priobalne ribce kakšen majhen plovček, tanek laks 0,15 ali 0,20mm in majhen trnek. Največ se bo pa naučil, če bo opazoval ostale ribiče, ki imajo že nekaj iskušenj.

miha123

Pripravnik
30. nov 2010
286
7
18
@jetamp po mojem nima smisla, da se ga obremenjuje z debelinami laksa. Naj kupi ta komplet v Hofferju, je več kot odličen. Ko se bo malo bolj spoznal bo dal tisti 4-5 eur in kupil drug laks, drug plovec in itd:)

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Se strinjam s tabo samo, če že imajo kaj na zalogi. V današnji Hoferjevi in Lidlovi reklami ni nič.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
tut moj tast je začel z eno za hobi, zdej pa ima vsaj 10 kompletov:) za vsako ribo druga palca, drug navez, druga vaba... Šport ki za laika zgleda zlo enostaven, potem vidiš, da niti ni res tko enostaven.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
sam ne mu pozabit kupit rezervne plovce, trnke in svinca. To pa zato, ker se bo hitro zgodilo, da bo kam zapel, utrgal, zapetljal, izgubil itd. Trnke mu nabavi ene dve, tri, štiri velikosti. Da ne bo reku, fa ima premal trnk za morskega psa, al pa da ima prevelik , ki je za kita, pa ga morski pes ne more pojest
wink-1.gif
Potem bo pa že sam prišel do svojih ugotovitev in nasvetov "lokalcev"