Rezalnik česna

raners

Majstr
4. mar 2008
2.825
442
83
Hej!

Zadnjič sem pri tašči videl rezalnik česna in sem bil navdušen nad njim... Zelo rad imam česn (sploh na kruhu in zaseki ali pa na pomfriju), samo mi ga nikoli ni za rezat...

Vglavnem, sem ga našel tudi na internetu in me sedaj zanima, če se ga da kje ceneje kupit... Pri nas ga lahko najdete na spletni trgovini Status

Čeprav se mi v bistvu ne zdi drag, me vseeno zanima, če se ga da kje ceneje kupit? Je mogoče imel kdaj lidl/hofer kaj podobnega?

P.S.: Je pa zanimivo, da je na amazon.de dražji (http://www.amazon.de/Genius-19102-Knoblauchschneider-4-tlg-Wei%C3%9F/dp/B000OM3506)

backo123

Pripravnik
18. dec 2012
49
11
8
Prisegam na oster nož in malo ročne spretnosti. A ni fora, da se mora česen ali čebula čim manj stiskati ob rezanju?

raners

Majstr
4. mar 2008
2.825
442
83
Na tem rezalniku bi naj to bila ena izmed prednosti - da se česen ne stiska ampak v bistvu gre skozi rezila... kolikor sem videl, to kar drži. Pa ful lepo enakomerno je narezan (3x3mm)...

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Daj povej kak gre česn na pomfri?
hysterical-1.gif

česen se reže na roke, kot ti je že bilo povedano. z rezalnikom ga stiskaš in iz njega delaš _rek.
Na roke ga lahko narežeš lepo na 1x1 ali pa 2x2, z rezalnikom tega ne moreš.
Æe ti pa ga ni za rezat, pa ga ne jej, ker brez dela ni jela.

Sine370

Pripravnik
27. jun 2015
816
0
16
Citat:
Uporabnik raners pravi:
Na tem rezalniku bi naj to bila ena izmed prednosti - da se česen ne stiska ampak v bistvu gre skozi rezila... kolikor sem videl, to kar drži. Pa ful lepo enakomerno je narezan (3x3mm)...
Pa ti veš koliko je 3mm???

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
To je že fina zadeva, le preforsirat ga ne smeš, ker se rad zlomi (imam dva, kaj praviš zakaj
cheer.gif
). Dela pa prav lepe kockice takole od oka 1x1 mm.
Je pa živa jeba tole lepo spucat (kovinska mrežica, okenčki ob robu so manjši, posledično se tam nabirajo ostanki), to je moja glavna zamera tejle mašinci.
Sicer se stroki tukaj res stiskajo, ampak daleč od tega da bi se mečkali (samo v vednost tistim, ki tole mašinco vidijo samo od daleč in na sliki
evil.gif
).

In pa ja, česen narezan na kockice, roke pa nesmrdeče. Neprecenljivo (al' kako že pravjo
grims-1.gif
)

raners

Majstr
4. mar 2008
2.825
442
83
SamSvoj, kje pa si ga kupil?

Pomfri in česn, če še niste probali tega, potem probajte čimprej... Na kar nekaj rojstnih dnevih nismo folgali (zmogli) tako hitro pečt krompirčka (s česnom), ker so ga jedli ko prasci...
wink-1.gif

Ko je krompirček pečen, ga mi malce posolimo in nato posuješ čimbolj na drobno narezan česn na njega, dobro premešaš in navališ na njega...

@SamSvoj, kaj če bi pustil česn kar v rezalniku in ga dal v hladilnik, jaj bi se preveč posušil? To pač vprašujem, ker me pač zanima...

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik raners pravi:
Pomfri in česn, če še niste probali tega, potem probajte čimprej... Na kar nekaj rojstnih dnevih nismo folgali (zmogli) tako hitro pečt krompirčka (s česnom), ker so ga jedli ko prasci...
wink-1.gif

Ko je krompirček pečen, ga mi malce posolimo in nato posuješ čimbolj na drobno narezan česn na njega, dobro premešaš in navališ na njega...
.

Sorry, tole pa prvič slišim, morem probat enkrat

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.079
2.849
113
Sem imel tak rezalnik, res je fajn ker česen reže ne pa mečka. Ampak po parih mesecih je plastika počila, tako da roke stran od teh jajc.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-381
113
Citat:
Uporabnik zino pravi:
Citat:
Uporabnik raners pravi:
wink-1.gif

.

Sorry, tole pa prvič slišim, morem probat enkrat

pol ti cel hladilnik smrdi... jst bi kaksno staro zobno ščetko imel za tole pucat...

pomfri z česnom bo pa za probat. drugac pa prvič slisim za tole...

SamSvoj

Majstr
28. okt 2010
2.142
355
83
V Merkurju. Imajo kar nekaj Statusove robe. No, ne vem kako je zdaj, par let nazaj je bilo. V kompletu je ene sorte pokrov za spodnji del (tisti, ki reže), da lahko neponucan del česna pustiš not in ga porabiš kasneje. Jaz tega nisem nikoli zares uporabljal, ker nekaj zraka vseeno pride zraven in če ne ponucaš isti dan ali pa vsaj naslednji, se to pač pozna. Jaz sem vedno ponucal vse stoke, ki sem jih pripravil naenkrat in spucal mašinco. Ti boš pa probal in videl kako ti sede, ane da ...
grims-1.gif

raners

Majstr
4. mar 2008
2.825
442
83
Pa včasih ima mogoče Lidl al pa hofer kakšne takšne stvari za kakih 5.99 eur...

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
To ti naredi palčke...

Jaz ga zmečem v posodo od paličnega in grobo zmeljem, potem to lahko daš v malo olivnega olja in zapreš, drži dolgo časa.

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
Imam ta rezalnik in je ODLIČEN. Edino čiščenje je zamudno, tako da manjšo količino raje na roke zrežem. Takoj ko pa rabim kakšno tržaško polivko pa ta strojček v minuti zreže tisto, kar bi drugače pol ure seckal.

raners

Majstr
4. mar 2008
2.825
442
83
To je tudi vredu primer, ja... Pri tržaški mi je super, če je česn narezan na drobne koščke...