Resolucija

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Kateri bedak si je izmislil resolucijo 1920x1080 na prenosniku
bonk.gif
. Vse ikone, pisave, okna je tako majhno, da bi človek potreboval povečevalno steklo. Ko sem nastavil na 1600x900 ali pa na 1366x 768 tako kot je bilo na starem prenosniku, pa je bilo vse zmazano oz. megleno. Seveda sem z raznimi nastavitvami zadevo za silo prilagodil,tako, da sem spremenil velikost na 135% in črke na 10. Prehod iz 1366x768 na 1920x1080 je tako velik, da kar glava boli. Seveda bodo sedaj nekateri to zagovarjali full HD in tako, ampak kaj, ko windows tem resolucijam ne sledi. Si ne znam predstavljat enega starejšega človeka, kako sploh vidi to majhno pisavo in kako si sploh lahko to prilagodi svojim potrebam. So pa pri takih nastavitvah, ki jih sedaj imam recimo texti postov na tem forumu odebeljeni. Če obstaja kakšen drugi trik, prosim za nasvet.

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
koliko inčen zaslon pa imaš?

ker na 15" je meni ravno ta resolucija 1366... bedna, da bolj ne bi mogla bit:) 3/4 strani sploh ne vidiš, nonstop skrolanje:)

starci imajo pa 23 al 24", 1920x1080 je original resolucija, samo sem jim vse povečal. Njima je bolj važno, da vidta kaj prebrat, kot pa kolk je skrolanja:)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
koliko inčen zaslon pa imaš?

ker na 15" je meni ravno ta resolucija 1366... bedna, da bolj ne bi mogla bit:) 3/4 strani sploh ne vidiš, nonstop skrolanje:)

starci imajo pa 23 al 24", 1920x1080 je original resolucija, samo sem jim vse povečal. Njima je bolj važno, da vidta kaj prebrat, kot pa kolk je skrolanja:)

fujtajksel

Pripravnik
4. sep 2014
167
5
18
Pol še dobr da nisi kupil 4K, to je šele hudič.
Btw, Window$ načeloma podpira, problem je v 3rd party programju, zlasti kakšnem starem. Sej v Mac okolju je bil prehod na "retina" zaslone tudi problematičen, ampak je Jabuk bolj privil razvijalce.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.852
684
113
Resolucija je povsem nepomemben podatek, v kolikor zna OS to pravilno kompenzirati.

Poglejte kakšne resolucije imamo na 5" telefonih pa se noben ne pritožuje da ne vidi ikon podobnih zgodb
rolleyes-1.gif

amacar

Majstr
29. apr 2010
4.167
487
83
Zato pa pred nakupom poskusiš, ne pa da jamraš vsevprek zato ker slabo vidiš.
FullHD je na 15" večini ljudem ravno prav in hvala bogu, da se je "razvoj" zaslonov malo premaknil, ne pa da je fullhd rezerviran samo za višji rank.

fujtajksel

Pripravnik
4. sep 2014
167
5
18
Citat:
Uporabnik DJ_Beat pravi:
Le kdo je dal FullHD resolucijo na 5" telefon?
bonk.gif

Zakaj pa ne? Nujno potrebna mogoče res ni, škodi pa ne, če je le skaliranje dobro narejeno. Pa zdej dobiš tudi na telefonih ki niso bizarno dragi. Pri Win$ programju gre izključno za problem slabo izvedenega skaliranja (natančneje da programi Win$om rečejo da podpirajo high dpi scaling, v resnici ga pa ne, sicer bi Win$i znali povečat da bi bilo sicer grdo ampak vsaj čitljivo).
In ne boš verjel, za določene namene bi celo prišlo prav 4K - tj če telefon uporabiš za VR kot npr Google Cardboard, ker na zaslon potem gledaš s povečevalnimi stekli in se pri FHD še grdo vidijo preveliki pixli.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Resolucija je povsem nepomemben podatek, v kolikor zna OS to pravilno kompenzirati.

Poglejte kakšne resolucije imamo na 5" telefonih pa se noben ne pritožuje da ne vidi ikon podobnih zgodb
rolleyes-1.gif

467716-post_slo.gif

Na sodobnih Winsih 8/10 problemov z DPI načeloma ni, problem je samo pri kakšnih arhaičnih programih.