Rešitev za client certifikate v browserju

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Verjetno mora biti telefon rootan ker mene ne spusti do /data/data/...

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Meni pa fenek ne dela pa sem na istem
smile-1.gif

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Tole naj bi bila rešitev (je še nisem probal):
I have found how to use Client Certificates with Android OS...

Sem se zezal celo popoldne. Vse je šlo točno tako, kot je napisano. Ko sem se skušal povezati na mklik, mi je celo ponudilo možnost izbire certifikata, sem že mislil, da sem zmagal, nato pa ssl_error_handshake_failure in konec veselja
frown-1.gif
I tako pet puta, vedno isto.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Hja jeba, očitno bo treba spet počakati par mesecev, mogoče bo pa fennec kmalu to omogočal po defaultu.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Pa certifikat od ACNLB si tudi uvozil? Klik ma svoj CA, ki ni trusted, zato moraš uvoziti tudi certifikat od CA-ja. Na desktopu te vpraša, če zaupaš certifikatu, preko API-ja pa ponavadi kar zavrne handshake, če nima browser implementirane podpore za to. Podoben problem je bil tudi na starih verzijah iOS.

Nazadnje urejeno:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Pa certifikat od ACNLB si tudi uvozil? Klik ma svoj CA, ki ni trusted, zato moraš uvoziti tudi certifikat od CA-ja. Na desktopu te vpraša, če zaupaš certifikatu, preko API-ja pa ponavadi kar zavrne handshake, če nima browser implementirane podpore za to. Podoben problem je bil tudi na starih verzijah iOS.

Nekako nisem našel opcije za uvoz .cer, samo za .pfx oz .p12.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Jup carsko je, si pravkar inštaliram Andorid SDK, da bi lahko pokazal screenshot.
grin1.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Hiter tutorial:

Na strani https://market.android.com/details?id=org.sandrob klineš na gumb INSTALL da se ti aplikacija avtomatsko prenese na telefon.

Potem jo zaženeš in klikneš:
Menu->Bookmarks
device1.png

Klikneš na zvezdico Add:
device2.png

Izpolniš polja kot so na sliki in pritisneš OK:
device3.png

Klikneš bookmark "Klik":
device2.png

Vpišeš pot do .pfx certifikata in geslo (če ga imaš na rootu sd kartice potem je pot v stilu /mnt/sdcard/imecertifikata.pfx ).
Umakneš tipkvnico in pritisneš OK:
device4.png

Ko ti zajamra da ni valid CA klikni "Continue". In tadaa:
grin1.gif

device7.png

Potem pa samo še klasična prijava in je to to:
device8.png

cheer.gif

@PRESS: Screenshote je dovoljeno uporabiti samo ob navedbi vira: futuristic, alter.si