Reševalno vozilo na nujni vožnji

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
http://www.izklop.com/link_enc.php?id=56831

Zmotilo me je

- če pred vami ni prometa in nasproti vozijo avtomobili oz. ste v ovinku ter vidite, da vas rešilec ne more prehiteti ne zavirajte ampak pospešit
(in potem bi vsak pospešil, čez 100 metrov ga bi pa radar ujel)
bonk.gif

- če ste v križišču in stojite pred rdečo lučjo in vam za rit prileti rešilec z opozorilnimi sredstvi nikar ne stojte še 10 minut na mestu, če vas bo morda preskočil. Varno zapeljite čimbolj ob rob cestišča oz. naprej, da naredite toliko prostora, da bo lahko šel mimo. Skratka kamorkoli boste premaknili svoje vozilo bo bolje kot pa, če boste stali na mestu.
(bi zapeljal v rdečo in bi te pojahal policaji)

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.521
1.109
113
V teh dveh primerih te policaj ne bo pojahal... Če bi bil jest policaj, bi te pojahal, če se mu ne bi umaknil...

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik zajfa pravi:
http://www.izklop.com/link_enc.php?id=56831

Zmotilo me je

- če pred vami ni prometa in nasproti vozijo avtomobili oz. ste v ovinku ter vidite, da vas rešilec ne more prehiteti ne zavirajte ampak pospešit
(in potem bi vsak pospešil, čez 100 metrov ga bi pa radar ujel)
bonk.gif

- če ste v križišču in stojite pred rdečo lučjo in vam za rit prileti rešilec z opozorilnimi sredstvi nikar ne stojte še 10 minut na mestu, če vas bo morda preskočil. Varno zapeljite čimbolj ob rob cestišča oz. naprej, da naredite toliko prostora, da bo lahko šel mimo. Skratka kamorkoli boste premaknili svoje vozilo bo bolje kot pa, če boste stali na mestu.
(bi zapeljal v rdečo in bi te pojahal policaji)

Počakaj ti bo avtor posnetka razložil
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.703
6.720
113
pri taščici
Sem na relaciji šenčur brnik "bežal" pred policajem do izvoza za letališče. niti moja kanta niti njegov kibla na tisti relaciji ni letela bistveno več kot 130(omejitev je 90 če ni še kje bolj omejena tam?)

NI bilo nobenega žuganja ali kakšnih drugih posledic kasneje.
Če sem pred rdečo v križišču, zapeljem v rdečo(najraje v desno če ni varno čez križišče potegnit) pa če je celo križišče policajev. (nekateri pa kobacajo na robnike po možnosti direkt v semafor da se ja naredi štoflc!).

sem prepričan da me v tem primeru ne bi policaj kaznoval!

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Ti delaj kar te je volja, samo , da nikogar ne ogrozaš, važno, da ne stojiš žlajfasto pred semaforjem (kao bo ustavu in mi kazen spisov --> žajfa jaz bi ti še vozniško vzel) in zapiraš pot vozilu na nujni vožnji.
spodnji posnetek na Jesenicah je posnetek večino kar pametnega umikanja.
Sem pa enkrat stal na AC v koloni in ker je sredi poletne vročine folk veselo capljal po cesti in se niso reševalna vozila niti slučajno mogla prebiti do samih poškodovancev je pa vsekakor zelo čudno zgledalo
frown-1.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.043
9.684
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
No ja, Vsaj volan bi lahko prv v rokah držal, ker če bi šlo karkoli narobe, bi težko kaj rešil ...
467716-post_slo.gif

To je še huje kot čefurjad. Tisti držijo na sredi zgoraj, ta ima pa čez...
crazy1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Najslabše je bremzanje pred rešilcem, treba je vedeti da ima rešilec 3 tone teže, pa da vozi hitreje kot osebni avto pred njim, osebni pa naenkrat na full na bremzo.

Zaradi takih voznikov tudi rešilci vedno počasneje vozijo... brezveze reskirat. Da ne govorim o pametnjakovičih ki se ustavijo v nepreglednem ovinku
bonk.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.990
-375
113
tole me spomni, kaj sem zanč doživel na zaloški...

promet proti centru, pride rešilec po levem pasu, ker so se mu vsi umikali na desnega, do enega avta, k se pa ni umaknil. Na desni so ga vsi čakali, in mu puščali prostor, da bi se lahko še on umaknil desno. Ampak šofer se kar ni umaknil, pomoje sploh ni dojel kaj se dogaja, in rešilec se mu nalima na rit na 20cm in začne poleg nabijanja sirene še trobit. V tistem prime šoferja panika, in se kar ustavi. Ustavi se na cesti, na levem pasu, za ritjo rešilec, na desni pa vsi ostali, k so ga še vedno čakali, tako da tud rešilec ni mogel kar tko odvit. Potem se šofer odloči speljat, ampak ne na desni pas, ampak še vedno po levem (pri tem prečka križišče), unim na desni se ni več dalo čakat, in so šli naprej, po svoje. Rešilec spet na troblo, in se un spet ustavi. na levem pasu. In kaj je rešilcu preostalo? komaj je odvil, da je prišel mimo tega asa (ki je še vedno stal), in šel naprej... mislim.... sej človek ne ve, a bi se smejal, al jokal??? Če ni tam zgubil 15-20sek...

o spolu šoferja ne bom govoru.

Zajfa; zdej ne vem, a so tvoje trditve v prvem postu nalašč nepravilne, al kaj? valda ne boš pospeševal pred rešilcem na cesti???

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

Zajfa; zdej ne vem, a so tvoje trditve v prvem postu nalašč nepravilne, al kaj? valda ne boš pospeševal pred rešilcem na cesti???

Jest sem napisal samo tisto v oklepaju ostalga besedila nisem avtor.
Pa preber še enkrat prvo alinejo. (ovinek treba pospešit)

Nazadnje urejeno: