Rešetka

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
resetka.jpg

Tole sem našel na boljšjaku (50c) in me zanima, če kdo to pozna, uporablja, ali pa ima svoje mnenje na podlagi izkušenj.
Material je mehka plastika (polivinil?), debelina posameznih letvic pa cca 4mm
Namen je sicer verjetno viden iz skice, torej zapora odprtega okna avtomobila, vendar bi mi kakšno dodatno mnenje o uporabnosti morda lahko koristilo.

Hvala !

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
50c si preplačal tole, zdaj boš moral sam nesti v smeti.

Zakaj bi pa tole tlačil na avto, resno? Vseeno če pustiš steklo odprto za tisti 1cm. Tole se še lažje vlomi, ker daš vlomilcu komfortnih 22cm na voljo.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.762
15.816
113
Namen tega je zračenje ali kako? Če imaš vsa 4 stekla spuščena za kakšen cm ali dva to ni dovolj? Tale material mi deluje nekam preveč morebitnemu_vlomilcu_prijazno :\ Mehka plastika, lol. To je ok samo za kakšno čivavo zadržat znotraj avta.
grin1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Ni traparija, sam sem hotel napisat podobno, edino v obratni smeri - da ti golobi, kokoši, mački... ne naselijo parkiranega vozila proti tvoji želji.

Ker druge uporabnosti ne vidim
confused-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Saj za zračenje pri parkiranem avtomobilu je verjetno namenjeno, trdnost pa - kaj pa vem, steklo se pri vlomih prav tako zdrobi, verjetno še prej kakor tale polivinil.
In Matey - če bi uporabil bi prav zaradi psa, če bi ga kje moral kakšnih deset minut pustiti samega. Izdelano je v firmi Kleinmetall, tako da verjetno je namenjeno prav temu - torej zraku za psa v avtu.

Če bom ugotovil (tudi na osnovi Vaših mnenj, da je zadeva čisto 'mimo', jo bom uporabil za montažo pomožne lučke nad stružnico. Preden pa začnem z vrtanjem in predelavo sem poskusil še tukaj.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.108
4.076
113
Vi ne razumete, oriolus je šel v shoping spree na boljšjaka in privlekel domov polno krame. Njegova žena je sedaj silno tečna ker zaseda stanovanje pa še sam ne zna razložit zakaj je tam! Sedaj sprašuje alter kako šari dat uporabno vrednost da bo lahko opravičeval njen obstoj v hiši!
evil.gif

Tale rešetka bi recimo lahko bila za oporo pri rožah ali pa na vrtu, jo po potrebi podaljšuješ (razteguješ)!
grin1.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.762
15.816
113
No saj za psa not zadržat je to ok. Ampak pomoje zgolj in samo v takem primeru. Pa če je pes še kakšne bolj konkretne pasme oz. da ni kakšna "igračka na baterije" je to potem še dodaten razlog, ki odvrne morebitnega vlomilca. Kar se pa lomljenja stekla tiče pa to spet ni tako enostavno, se ne zdrobi kar tako, pa tudi razbitju šipe se verjetno marsikateri tat poizkusi izognit i guess....

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Oriolus je reden gost boljšjaka, če le ni zelo slabo vreme in skoraj vsakič kaj 'privlečem domov', za evro ali dva, redkokdaj za več.
Doma pa so zadeve urejene, "stari ima vedno prav", verjetno bi se to lahko naučili tudi mlajši - življenje je bolj enostavno.
wink-1.gif

@Matey: ko sem poskusno zaprl zadnje okno, sem bil kar presenečen koliko trdnosti je v tem, zato možnost, da se steklo prej zdrobi.

@Guinness: vem, vendar pravijo da "probat ni greh", pa čeprav na Alterju, kjer sem v preteklosti dobival že zelo koristne informacije.

Edit: medtem sem našel prodajno ponudbo pod imenom "Kleinmetall Fenstergitter 'Carfresh' "
in res je namen za zračenje če v avto zapreš otroka ali psa, ali pa oba
wink-1.gif

LP

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Pravzaprav sem dal tistih nekaj centov brez da bi vedel kaj je pravi namen (nalepka je bila skrita)
In prvotna ideja je bila predelava v 'harmonika' nosilec lučke.
Vedno bolj pa mislim, da bo kar to, za kar je namenjeno, torej zračenju avtomobila poleti.
Pa naj bo prazen, s čakajočim psom, ali pa poln kokoši.
wink-1.gif

To me je spomnilo na avgust leta 1967: fičko - moja mama šofira + babica + dve ameriški teti + moja malenkost in zadaj na tleh dve kokoši, namenjeni za v ljubljanski lonec. Uboge tete, navajene ameriških limuzin so celo pot iz Kostanjevice do Ljubljane 'špricale' osvežilne spreje, pa ni kaj dosti pomagalo
wink-1.gif
Nepozabno.

LP

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
S tem se prijavi v kickstarter, da vidimo kakšna bo podpora.

Bi moral borata najet v tistem ciganskem naselju.... da bi kazal, kako ne more kura uit iz avta :D

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
S tem se prijavi v kickstarter, da vidimo kakšna bo podpora.
Nič ne bo. Patent je verjetno že davno zaščiten, pa tudi prodaja se v Nemčiji očitno kar uspešno.
resetka2.jpg

P.S.: dokler (tudi po zaslugi XXXL) nisem začel brskati po uporabi v kombinaciji s prevozom živali, teh reklam nisem našel.