RESET ŠTEVCA - Opel Vectra

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Pozdravljeni,

imam namreč nov voz.
Zanima me, kako resetiram DNEVNI števec ?? Prečekiral sem komplet knjigo, ampak nisem našel, sem pa prepričan, da mora bit kje napisano.

Ko stisnem tipko na armaturi zraven skupnega števca, kjer je na vrhu dnevni števec se pokaže v drugem ekrančku koliko imam KM še do rednega servisa. Torej, kje hudiča se da dnevni števec na nulo ?

Hvala za vaš trud in lep pozdrav.

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Tudi to sem probal.

No, sem našel rešitev .... ko imamo kontakt, potem samo pritisnemo tipko in se dnevni števec postavi na nulo.
Ko pa nimamo kontakta in pritisnemo omenjeno tipko, nam pa v drugem displeju napiše koliko km imamo do naslednjega servisa.

Ko sem vozilo pripeljak domov v petek sem seveda vzel knjigo in sedel v garaži cca. 2uri, da sem preštudiral vse gumbe, ki so na armaturni plošči ....
hysterical-1.gif

SKUTERIST

Zelenc'
10. jun 2009
7
0
1
Mene pa zanima kako izbrisem napis - INSP
jezen.gif
na stevcu za kilometre , OPEL ....MERIVA 0/5 letnik ??
Pomenilo naj bi servisni interval , pokaze se samo na zacetku ko ga prizgem ?
wink-1.gif

lp
zmaga.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Pritisneš in držiš tipko za dnevne kilometre, daš kontakt in počakaš par sekund da se resetira (pokaže na zaslonu --)

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Da, to je C Vectra.
Nekdo je pisal, da so C Vectre že od 2002 letnika naprej. No, ta se moti !
Moja je takšna ....
cheer.gif
, črne barve, alu felge 215 ....

Odznotraj (moja ima bež barve notranjost z dodatki mahagonija in aluminija , prav tako serijsko najboljši Oplov avdio sistem OPERA z 8smimi zvočniki in integriranim radiom z CD vekslerjem (6 CDjev) - vse serijsko

Zunaj: moja je črna

9937pix1hires.jpg

skalar

Pripravnik
9. dec 2008
35
0
6
Kako se kaj obnese 1.9 CDTi motor? Imajo kakšno hibo? In kako ste drugače zadovljni z vectrami C? Udobje, lega na cesti, vozne lastnosti?

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
EGR baje
smile-1.gif
Drugače pa CDTi motorji z jermenom (stari DTi na ketno).

Slabost Vectr C je podvozje, večinoma poka gor na vrhu amortizerja (neka guma pride notr).

Moja je mela še luft na volanskem končniku (težke feltne pa trd avto baje svoje delata)

HITMAN

gps navigator
31. avg 2007
1.697
0
36
Avta nimam namen hvalit brez veze, ker ga nisem jaz izdelal.
Sem pa ga zato tudi kupil, ker mi je všeč, nasploh pa prisegam na nemško kvaliteto (no, fauveja nebi imel).

Imel sem prej enoprostorca in ti rečem, da je ta bolj udoben, prav tako veliko prostora spredaj, ogromno zadaj in velik kuferam.
Vozne lasnosti ... opazit se da pri večji hitrosti funkcija ENS (elektronski nadzor stabilnosti), ki se vklopi nad 60km/h.
Danes sem ga malo bolj pritisnil in v ovinkih se zadeva odziva fenomenalno, napram temu, da je avto velik ....

Notranjost lična, svetla, vse na svojem mestu, sploh simpatičen je multifunk. volan, kjer opraviš vse funkcije - razen operiranje z 2 zonsko klimatsko napravo, takrat je potrebno roko dati z volana.

Vzami si čas in si v avtosalonu oglej vectro .... vedeti moraš, da za 21.900 € potem že mora bit stvar OK. Insignia, ki je nov model Opla stane 19.800€ (osnovna) .

Jaz sem zadovoljen, sem pa vprašal par ljudi ki vozijo iste avte kot sedaj jaz in sem slišal samo pozitivne stvari.
Je pa res, da noben avto ni neuničljiv tako da .... vsega lepega je enkrat konec.

skalar

Pripravnik
9. dec 2008
35
0
6
Aha, jaz bi kupil letnik 2007, na kaj je treba bit pozoren pri teh avtih? Kolko pokuri ta mašina 1.9CDTi?

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
120 KM imam 6,3 povprecje. Relacija po regionalki se spusti pod 6, AC je ravno okoli 6, mestna voznja plus klima non stop pa gre proti 7 (6,8 do 7,2). Ce bi jemal bi vzel 150 KM je pa res, da naj bi bili tam nekaksni problemcki, naj bi bili pa pri reg. pades v visji razred. Za normalnega voznika je 120 povsem dovolj.

Mathew

Pripravnik
6. sep 2007
401
0
16
MS
Jaz imam 1,9cdti 150ks letnik 2005. Problem teh motorjev je dvomasni vztrajnik (pri vseh novejših dizlih ista zgodba) in lopute v sesalnem kolekturju. V obeh primerih je cena nadomestnega dela cca 600€. Paše pa vse z alfe, fiata tako da bi se mogoče kje ceneje dobilo. 120 KM motor je 8v motor ta ima sesalni kolektor drugače rešen in nima loput. Aja kot je narodnjak rekel občasno jebe AGR. Sam sem v pol leta zdaj naredil 30kkm brez problemov. Vsak dan naredim cca 250km večinoma AC poraba se mi giblje okrog 6l seveda po BC realne nikoli nisem računal. Drugače avto nima velikih hib, edino gumice podvozja isto kot pri B vectri. Pozimi rade škripljejo, čeprav nimajo lufta. Mene to ne moti. Drugače pa moram pohvalit fiatov motor, ki je res bomba, kultiviran ter dobro gre. Moja je italijanska, se pozna, da ima kaksno prasko vec, tudi v notranjosti je predvsem v prtljazniku kaksna praska vec. Najbolje je da avto zapeljes na uradni servis pa da naredijo check, kar te stane okrog 50€.