Replike ur - mnenje o spletni strani

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
834
15
18
Živjo,

zanima me, če ima kdo izkušnje s to spletno stranjo? Stran izgleda korektna. Privoščil bi si eno Tag Heuer, pa ne bi rad, da bi izgledala kot če jo kupiš na tržnici na morju. Cena 100 eur niti ni tako malo, ampak če dela v redu, zakaj pa ne.

Mnenja?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.118
6.924
113
Mnenja? Fake watches are for fake people.

Ne jaz nimam nobene ker si je pac ne morem privoscit. Ampak zgornje se vedno velja. Sicer mas pa v podforumu prosti čas in družina temo o urah kjer so podrobno obdelali tudi replike.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.409
3.801
113
davorinm.wordpress.com
Zakaj bi kupil repliko?
smile-1.gif
Zgleda, kot da je "original" notri pa precej bolj crap mehanizem. Pa še poceni ni.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.255
6.092
113
Domena registrirana novembra 2010 na naslov posrednika v VB, telefonska številka je v Estoniji.

Na strani niso navedeni nobeni kontaktni podatki (naslov).

Plačilo ob prejemu DHL paketa, prejeto si lahko pred prevzemom pogledaš skozi plastiko.

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
834
15
18
Ker imam trenutno eno Festino za 120 eur, pa je grda kot hudič. Zanimivo, ko sem jo kupoval par let nazaj, mi je bila lepa. Kako pa veš, da je crap mehanizem? Jaz bi rekel, da ta moja Festina ni kaj dosti boljša. Par tisoč eur za uro pa (trenutno) še ne premorem
grin1.gif

Že če hočeš pri teh naših vrlih urarjih kupiti eno malo bolj solidno uro, je to > 200 eur. Zato me bolj zanima kvaliteta teh replik, ker za marsikatero sem že kje slišal, da se je obnesla. Sošolec je enkrat davno nazaj kupil Rolex v Sarajevu, ki ima mehanizem, ki se navija s tem, ko uro nosiš na roki. Še danes mu dela
smile-1.gif
Bi rekel, da je imel srečo.

marjan

Pripravnik
25. jul 2007
799
3
18
Kako pa je z replikami, ki pridejo iz tujine na brnik? Kakšna je verjetnost da zaseže carina?

erikson

Guru
25. avg 2007
22.255
6.092
113
Če gre čez carino (torej ne-EU) in jo najdejo, potem gre 100% v uničenje.

Velja tudi za ostale ponaredke (ugice in podobno).

Blackjack

Guru
24. nov 2007
4.986
1.051
113
Citat:
Uporabnik Torque pravi:
Ker imam trenutno eno Festino za 120 eur, pa je grda kot hudič. Zanimivo, ko sem jo kupoval par let nazaj, mi je bila lepa. Kako pa veš, da je crap mehanizem? Jaz bi rekel, da ta moja Festina ni kaj dosti boljša. Par tisoč eur za uro pa (trenutno) še ne premorem
grin1.gif

Že če hočeš pri teh naših vrlih urarjih kupiti eno malo bolj solidno uro, je to > 200 eur. Zato me bolj zanima kvaliteta teh replik, ker za marsikatero sem že kje slišal, da se je obnesla. Sošolec je enkrat davno nazaj kupil Rolex v Sarajevu, ki ima mehanizem, ki se navija s tem, ko uro nosiš na roki. Še danes mu dela
smile-1.gif
Bi rekel, da je imel srečo.

Falšak bo vedno falšak, in zgodbice o tem kako urarji tega ne prepoznajo je za lase privlečena od trenerkarjev.

Raje za 200-300 eur solidno modno trendy uro, kot pa wannabe TagHeuer.

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Citat:
Uporabnik Torque pravi:
Živjo,

zanima me, če ima kdo izkušnje s to spletno stranjo? Stran izgleda korektna. Privoščil bi si eno Tag Heuer, pa ne bi rad, da bi izgledala kot če jo kupiš na tržnici na morju. Cena 100 eur niti ni tako malo, ampak če dela v redu, zakaj pa ne.

Mnenja?

En moj poslovni partner je enkrat privlekel Breitlinga od točno tega "ponudnika". Že na prvi pogled je ura nekako čudno delovala, ko sem jo pa malo boljše pogledal, pa ni bilo dobro izvedeno nič, niti pasek, niti krona, niti fonti na številčnici, še celo napis Breitling je bil v nekem smešnem fontu.

Še Swatch mam raje...

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
original_hh.jpg

Če ti ura ne pomeni veliko (oziroma je v službi svoje funkcionalnosti), boš povsem zadovoljen s quartz-em. Če ti je všeč design dragih ur, obstaja veliko znamk, ki kopirajo le tega (homage) za veliko nižjo ceno.

Če pa ti mehanska ura dejansko veliko pomeni, uživaš v njeni "zgodbi" in detajlih izdelave, si boš kupil pravo. Nenazadnje lahko tudi rabljeno.

Za ljudi, ki kupijo "fake" in ga potem nosijo kot da je prava (torej, da ne le želijo "prevarati" druge, temveč v prvi vrsti same sebe)... za te pa enostavno ne vem, v katero drugo skupino bi jih dal, kot v to, ki jo prikazuje zgornja slika.

Dinotti

Fizikalc
27. sep 2010
1.226
0
36
Ljubljana
Čez Rado uro je zame ni. Če si nemorem privoščit orginala, potem si ne kupim tudi replike.
jasper_morrison_rado_1.jpg

Nazadnje urejeno:

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
834
15
18
Citat:
Uporabnik Mr_Orange pravi:
Citat:
Uporabnik Torque pravi:
Živjo,

Mnenja?

En moj poslovni partner je enkrat privlekel Breitlinga od točno tega "ponudnika". Že na prvi pogled je ura nekako čudno delovala, ko sem jo pa malo boljše pogledal, pa ni bilo dobro izvedeno nič, niti pasek, niti krona, niti fonti na številčnici, še celo napis Breitling je bil v nekem smešnem fontu.

Še Swatch mam raje...

Hvala za konkreten odgovor
smile-1.gif
Torej je bolj poden, saj se mi je zdelo.

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.245
324
83
Pa bi ti sploh ločil original od replike - recimo takele? Ti povem da ne ločiš.

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Se hecaš,ne???

Tega fejka pa od originala res ne ločiš samo v primeru, da ti je za uro čisto vseeno - v tem primeru pa si itak ne boš take ure kupoval, ker bo ravno tak vredu oni kronometer iz Eduscho shopa (ali Hoferja, ali z bencinske črpalke ali iz pralnega praška) za 19 EUR...

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.245
324
83
Mr_Orange: lej da ne boš mislil da je tista taposprayana replika ki jo dobiš na štantu - je v celoti keramična, isto kot original, še gravure so iste, je scratchproof. Ti povem da je s površnim pregledom ne ločiš - če ne bi vedel bi mislil da je padla "s kamiona".

Stardo

Pripravnik
3. jan 2009
353
0
16
40
Citat:
Uporabnik Dinotti pravi:
Čez Rado uro je zame ni. Če si nemorem privoščit orginala, potem si ne kupim tudi replike.
jasper_morrison_rado_1.jpg

467716-post_slo.gif

več kot, da delim mnenje ne morem napisat; tako glede filozofije kot produkta.. Še malo pa diploma in si ji bom kupil za nagrado
cheer.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Dinotti pravi:

Avto motor, iphone, garmini in ša kaj, pa nimas jurja za radota?

Če ti je res rado the one and only, greš v slowač in jo vzameš na 12 obrokov, al tut 85€ nemores dat?
confused-1.gif