Rent-a-car Španija

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Živjo!

Za prvomajske praznike gremo v Valencio. Prve tri dni ostanemo v mestu, nato pa planiramo malo pohajkovati okoli (cca. 1000km, 4 dni). Iščem vozilo ala Golf/Auris/Leon ... Kdo je najbolj ugoden, pa vseeno še dovolj zanesljiv ter brez kakšnih skritih stroškov? Do sedaj sem vedno koristil le Europcar in Hertz (Španija, Italija, Irska).
Pa še to - kako je z javnim prevozom v Valencii? Se mi sploh splača vzeti avto za prve 3 dni, ali naj koristim javni prevoz? Tnx!

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Po moje bo bolje koristit javni prevoz. Buse in podzemno. Ker v centru praktično nimaš kje (sploh zastonj) parkirat in veliko enosmernih ozkih ulic. Za cene poglej na netu. Za metro povratna je 3,8€. Dnevna ni veliko dražja. 10 skupaj je 10,4.
Za avto sem jaz imel autmotive.com. Najem 56 € za 5 dni. Plus 15 € za dodatno stekla, ... Rang fieste. Dobil pa sprva čisto nov ceed, a ni vžgal. Zato so dali megana ta novga. Je blo pa to v Sevilli. Za Valencio mislim da oni ne pokrivajo.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.004
1.809
113
Emona / Carnium
Evo, če kaj pomaga, potrdim medov zapis
zmaga.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.004
1.809
113
Emona / Carnium
Navigacija me je pripeljala pred tržnico, kjer me je brezdomec usmeril na prazen parkirni prostor
grin1.gif

Mestno jedro smo prepešačili (3 otroci + dva odrasla) in tu ne potrebuješ avta. Zapeljali smo se do Ciutat de les Arts i les Ciencies, kjer imajo parkirno hišo in dirkališča. That's it. Bila je nedelja in mesto je bilo popolnoma prazno.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Verjetno prepozno, ampak mogoče bo komu koristilo.

Jaz sem lani avto rezerviral preko portala http://www.hispacar.com/ .
Ko smo pristali v Seviliji, nas je pričakal predstavnik lokalnega rentacarja, nas odpeljal s kombijem do poslovalnice (1 km), tam sem prevezel avto (Fiat Grande Punto) in gasa. Za 6 dni je bil strošek cirka 130 eur (vključeno polno zavarovanje in zavarovanje za Gibraltar).
Vrnil avto in so me nato še prijazno odpeljali nazaj do letališča. V glavnem izkušnja dobra, prav tako na cestah, super avtoceste (brez cestnin),...itd.

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.052
120
63
Doma
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:

super avtoceste (brez cestnin),...itd.

Hm, to je Avtovia, nekak tko kot pri nas hitra cesta, Avtopista je pa plačljiva tko kot naše avtoceste.Je pa res da med njima skoraj ni razlike.

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik seba81 pravi:
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:

super avtoceste (brez cestnin),...itd.

Hm, to je Avtovia, nekak tko kot pri nas hitra cesta, Avtopista je pa plačljiva tko kot naše avtoceste.Je pa res da med njima skoraj ni razlike.

2 pasa v eno smer, dva pasa v drugo smer...meni to liči na avtocesto
grin1.gif

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.554
1.157
113
Če si lahko malo sposodim temo... Kako je z evropsko vozniško? Katere dokumente rabiš pri sebi? Je naša stara rožnata vozniška dovolj?

V juniju grem na Tenerife, pa bi si rental avto, pa ne vem točno katere papirje potrebujem za najem in katere za samo vožnjo?

EFX

Pripravnik
13. nov 2007
91
1
8
Odvisno, pri kateri hiši najameš avto - običajno so na netu navedeni vsi pogoji izposoje. Drugače pa v Španiji še nikoli nisem potreboval mednarodne vozniške, tudi na kanarcih ne. Naš pinky je bil dovolj
wink-1.gif

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Fejst pozno. Kaj pa z Ryanairom letiš
cool-1.gif

Je pa 500 m od letališče en ugoden hotel za 49€ oz 56 za tri.
Kako je bilo doli?

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Verjetno prepozno, ampak mogoče bo komu koristilo.

Jaz sem lani avto rezerviral preko portala http://www.hispacar.com/ .
Ko smo pristali v Seviliji, nas je pričakal predstavnik lokalnega rentacarja, nas odpeljal s kombijem do poslovalnice (1 km), tam sem prevezel avto (Fiat Grande Punto) in gasa. Za 6 dni je bil strošek cirka 130 eur (vključeno polno zavarovanje in zavarovanje za Gibraltar).
Vrnil avto in so me nato še prijazno odpeljali nazaj do letališča. V glavnem izkušnja dobra, prav tako na cestah, super avtoceste (brez cestnin),...itd.

Na koncu sem rezerviral pri Centauru, 135€ za 5 dni, polno zavarovanje, Ford Focus 1.6TDCi. Prevzem pa je potekal enako kot pri tebi - do minute natančno je prispel njihov kombi na letališče, pobral nas in prtljago, nas odpeljal po avto (5 min stran), ko smo se vračali pa so nas spet oni peljali nazaj na letališče. Skratka, zelo zadovoljen s storitvijo. O španskih cestah pa ni vredno izgubljati besed, ker so top of the top.