Renault vpogled v elektronsko servisno

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Ima kdo dostop do Renaultove baze elektronske servisne zgodovine. Avto ki se kupuje je iz tujine(2013 letnik 135k prevoženih), nima priložene fizične knjige, žig le od zadnjega servisa, listki le za 3... po klicu na Malgaj so mi rekli da to oni ne smejo preveriti, kaj je bilo z avtom delano pri prejšnem lastniku
bonk.gif
poznana zgodba. No če kdo ima možnost lahko tudi na privat.

gufy

Pripravnik
11. apr 2009
620
18
18
Pojdi osebno na servis. Meni so pred leti brez težav povedali kako in kaj. Je pares, da ne smeš glih takrat uletet v servis ko imajo ful gužvo.

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Bom jutri poskusil srečo ampak dvomim da bo kaj. Ta način glede teh preverb elektronskih servisnih knjig mi je res malo smešen, kao naj bi uspeli omejiti poneverbo(čeprav so te elektronske še lažje za prilagajanje če imaš prave ljudi), preverit je ne moreš zaradi "varstva" osebnih podatkov ali kako so mi že rekli pred leti na Porsche-ju.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.889
1.272
113
Ja, po drugi strani pa prav na VW (ne bom o imenu avtohiše) v LJ radi prirejajo elektronske servisne... imajo teli okoliški mehaniki poznanstva in zgonijo dol km, kolegu na VW servisu povejo kaj naj vpiše v servisno in ... to je to. Tako se folk nateguje
smile-1.gif
Pa noben nič ne naredi okrog tega.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.328
301
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik MiHa88 pravi:
Ima kdo dostop do Renaultove baze elektronske servisne zgodovine. Avto ki se kupuje je iz tujine(2013 letnik 135k prevoženih), nima priložene fizične knjige, žig le od zadnjega servisa, listki le za 3... po klicu na Malgaj so mi rekli da to oni ne smejo preveriti, kaj je bilo z avtom delano pri prejšnem lastniku
bonk.gif

a ti je problem dat 40eur za pregled avta pa še servisno zgodovino ti preverijo?

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Citat:
Uporabnik MiHa88 pravi:
bonk.gif

a ti je problem dat 40eur za pregled avta pa še servisno zgodovino ti preverijo?

Kje?

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.328
301
83
39
Ljubljana
sej kupuješ avto v SLO?

pokličeš servis in se dogovoriš za termin pregleda, odpelješ avto tja, pregledajo avto + servisno zgodovino

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Ja, po drugi strani pa prav na VW (ne bom o imenu avtohiše) v LJ radi prirejajo elektronske servisne... imajo teli okoliški mehaniki poznanstva in zgonijo dol km, kolegu na VW servisu povejo kaj naj vpiše v servisno in ... to je to. Tako se folk nateguje
smile-1.gif

Meni na Mazdi poleg vpisa v elektronsko knjigo dajo tudi izpis na papir. Pri VW tega ni?

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Avto je pripeljan v slo, servisne ni zraven ker je elektronska, neki listki so pa še to ne vsi. Prodajalcu sicer zaupam ampak bi rad preveril za nazaj, avta še nisem prevzel, ker urejajo še dmv.
No update tega vsega je da sem sedaj po težkih mukah uspel dobiti info po telefonu da je bilo vzdrževanje po programu, če mi uspe še potem ko ga peljem na pregled in verjetno predčasno menjavo olja in filtrov vse za nazaj še dobiti sprintano da zagonim zraven navodil bo pa sploh super.

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
smile-1.gif

Meni na Mazdi poleg vpisa v elektronsko knjigo dajo tudi izpis na papir. Pri VW tega ni?

Meni pri Audi-ju tudi, samo je vseeno ker ima Audi(nevem če cela VW grupa) vpogled preko strani myaudi.com al nekako tako, vidiš vse za nazaj...