Renault - oglaševal 6x AB, vgradil 4x AB

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Je že kdo dobil kakšen dopis?
Jaz sem ravnokar dobil informacijo, da modele Renault Megane ki so bili oglaševani da imajo 6x Airbag....da so bila vozila dobavljena in izdana strankam le z 4 Airbagi.

Jst bi popizdu da odpeljem avto in kasneje ugotovim da sploh ni oprema kot je bila oglaševana in plačana.sploh pa za stvar kot je airbag!
crazy1.gif

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Je že kdo dobil kakšen dopis?
Jaz sem ravnokar dobil informacijo, da modele Renault Megane ki so bili oglaševani da imajo 6x Airbag....da so bila vozila dobavljena in izdana strankam le z 4 Airbagi.

Jst bi popizdu da odpeljem avto in kasneje ugotovim da sploh ni oprema kot je bila oglaševana in plačana.sploh pa za stvar kot je airbag!
crazy1.gif

Morda so pa Kitajci podobno ugotovil, da so prepovedal Renolde.
Samo da na Kitajskem niso manjkal airbagi temveč pol šraufov, ostala polovica je pa bila plastičnih.
evil.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Pa to sploh ni poanta, gre se samo za to da nekaj oglašujejo drugo pa prodajajo.
Zavajanje potrošnikov
smirk-1.gif

P. zakaj se vedno pustimo, nej enkrat en mal naj. če se takole norca iz folka delajo
smirk-1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.213
851
113
se strinjam. ampak če bi se to meni zgodilo, ne bi popizdil kot avtor te teme, amapk bi se najprej pozanimal, koliko staneta 2 AB za tak model, potem pa bi se poskusil v avtohiši zmeniti za kake popuste pri nadaljnih servisih. konec koncev gre lahko tukaj le za typo in bi bilo vsem v interesu, da se zadeve rešijo čim bolj mirno (oz. za Renault, da se zadeve rešijo čim bolj potiho
smile-1.gif
)
sicer pa, ali ni bilo pred časom nekaj podobnega s toyoto yaris? na jumbo plakatih so oglaševali avto, ki je dosegel ne-vem-koliko zvezdic na NCAP, vendar tisti je imel 2×AB, v slloveniji pa se je prodajal le model z 1×AB.

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
V bistvu tukaj ni vprašanje kaj je Renault OGLAŠEVAL, temveč kaj imaš ti v kupoprodajni pogodbi navedeno. In če imaš tam 4x airbag, potem si ovca, če imaš pa noter 6x airbag, potem imaš pa zelo dober case za kaj iztržit (če ne zlepa pa zgrda).
Čeprav, glede na izkušnje z reakcijo Renaulta na težave 2.2dci in 3.0dci motorjev (po njihovih besedah je vse v najlepšem redu in ni nikakršne konstrukcijske napake) znajo trdit, da so se vsi kupci zaleteli in potem zmontirali noter npr. sedeže brez airbagov.
nahrung002.gif

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Pri meni je tudi pisalo, da ima avto žaromete z dvojno optiko, pa jih noben twingo nima (imajo H4 žarnico), pa prodajalec mi je rekel da bo avto že v osnovi imel spojler in ga ni imel.
Pa najbrš se je brezveze obadati s tem, ker nebom nič dosegel.
smile-1.gif

kihko

Pripravnik
15. sep 2007
474
0
16
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Pri meni je tudi pisalo, da ima avto žaromete z dvojno optiko, pa jih noben twingo nima (imajo H4 žarnico), pa prodajalec mi je rekel da bo avto že v osnovi imel spojler in ga ni imel.
Pa najbrš se je brezveze obadati s tem, ker nebom nič dosegel.
smile-1.gif
Če bi to napisal v kupoprodajno pogodbo potem bi lahko kaj dosegel. Če si pa zgolj ''prisluhnil'' prodajalcu potem se v večini primerov prodajalci naknadno naredijo ''nevedne''. Dovolj dober je pa tudi cenik z opisom serijske opreme noter po verzijah.
Vsaj pri nas je bilo tako, ker pol opreme (npr. Dot Matrix zaslon, itd.) ni bilo napisano na kupoprodajni pogodbi ob naročilu, vendar je pa bila opremska verzija in zraven pripet seznam opreme po verzijah. Ob prevzemu ni nič manjkalo oz. je bilo še nekaj več, kar je bilo rečeno, da ne bo.
aplauz.gif

Aja, res pa je, da ni bil Renault.

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Samo toliko da nekaj dodam....ni pogojev da grem kupit Renoja,tako da na srečo nisem jaz oškodovanec, se pa verjetno zna najdi kdo na forumu, zato sem tudi napisal.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ti kar na Opelicah ostani... Z vsemi plusi in minusi zraven...
Sicer pa ne vem v čem je point; ali je bilo oglaševano da ima vozilo 6AB dejansko pa 4 in 2 zavesi ali ima samo 4AB?