Renault Megane Grandtour

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
Živjo!

Me je pritegnil en Renault..., ki se jih ponavadi izogibam ko hudič križev (mogoče tudi zaradi ene Lagune v družini)
tongue-1.gif

Je 05 letnik, oz november 2005 1870 ccm, 88 kW / 120 KM traktor konjenica. A so pri teh 1.9 mlinčkih še težave s turbinami in nevemkajšeVSE jih tare?

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Tudi moj megane karavan je bil super .. letnik 2004. Vmes že imel par drugih avtov .. zdaj razmišljam o laguni karavan .. priporočam
zmaga.gif

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik kripo pravi:
Tudi moj megane karavan je bil super .. letnik 2004. Vmes že imel par drugih avtov .. zdaj razmišljam o laguni karavan .. priporočam
zmaga.gif

mmmmm pa ne da bom renojevc ratal hehe.
Ja lep je, 6 gang, avtomatska klima, keyless go...

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Natančno ga preglej, tudi spoje, plastke, tapete... Avto je turčin, bratov je prava šlamastika. Ampak motor pa dela b.p.
Pri tem letniku zna že akumulator odpovedati. Veliki servis je na 120kkm/5let, cena pa pri dobrem mehaniku do 550 EUR.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.001
10.753
113
kod Džej-Zija
ksz

Meni motor ni všeč. Sem nekaj prevozil z njim in me zelo moti, da pod 2000 obrati ne gre nikamor. Vsak bencinar bolje vleče v tistih obratih. Za vožnjo v klanec precej nadležno, ker ga moraš potem v prvi ves čas turirati čez 3000. Ko pride do 2000, pa butne skoraj kot VTEC.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
Kaj ste tukej vsi šumaherji?

Ta močn 1.5 (sto in še nekaj malega konjev) je v Scenicu popolnoma dovolj, tudi če je več folka + prtljaga. Mežan GT je nižji, ožji, se pravi mora bit tudi tam dovolj.

1.9 je pa juhuhu...

Če se presedeš iz 250+ konjske igrače pa verjamem, da je vse za nikamor.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.001
10.753
113
kod Džej-Zija
Nisem Šumaher.
grin1.gif
Daleč od tega. Ampak letos sem na eno smučanje čez prelaze in vukojebine vozil to zadevo, na cesti je bil še sneg in je imel avto resne probleme priti v klanec. V prvi ga je bilo treba previsoko zavrtet, da v drugi ni potem skoraj crknil.

Ampak na avtocesti pa po normalnih cestah je pa super mašina. Samo tista luknja na začetku druge mi je precej veselja pobrala.

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.549
36
48
44
Zanimivo. Jaz pri 1.5dci nimam takih težav. Ok, je res da je do 2000 bolj len, ampak v klanc gre vseeno brez problema. Grem dostikrat na krvavec..

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.001
10.753
113
kod Džej-Zija
To je tudi mene čudilo. Ker jaz bi s svojim foresterjem, ki sicer ni nobena brutalna zverina (125 KM) v drugi z lahkoto vozil tiste ovinke. Morda je samo prestavno razmerje malo čudno preračunano. Ker je imela tudi lastnica isti komentar kot jaz. Da pod 2000 obrati ne gre nikamor.

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Natančno ga preglej, tudi spoje, plastke, tapete... Avto je turčin, bratov je prava šlamastika. Ampak motor pa dela b.p.
Pri tem letniku zna že akumulator odpovedati. Veliki servis je na 120kkm/5let, cena pa pri dobrem mehaniku do 550 EUR.

Aha, turki in šlamparija.. Veliki servis 120kkm/5 let? Samo pet let? Pri astri je npr. 150kkm/10 let... OKI, je pač tko ni pene. Pravite, da problemov pri teh letnikih (vsaj takih v povezavi z motorjem) ni več. No, motor kot motor me niti ne skrbi tolk.

Me bolj elektronika tipa BAS, ESP, Keyless GO...
A Keyless GO je sploh funkcionalen al rado guzne use skup?

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Keyless GO je bil zame zakon in je deloval pri meni brez problema.Če se bo kaj pokvarilo je to stikalo na vratih za zaklepanje. To je pa majhen strošek. Če si dokaj spreten si menjaš sam.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Takole... Ima dokupljen ESP/ASR. Dela b.p. Ko mu je riknil akumulator se je ob menjavi postavil sistem v off (pa avtomatski pomik šip je bilo potrebno sprogramirati nazaj.
Prostoročna kartica dela b.p. (tudi sam nimam z njo nobenih težav). So mi pa na Scenicu 2003 (pa tudi bratu) odpovedale vse kljuke (Renault priznal bolečino in jih nadomestil z boljšimi ki ne odpovedujejo) oz. gumbi za zaklep. Če je bil prvi lastnik skrben je bilo pomenjano v garanciji. Meni potem niso več crkovale. Na začetku je bilo potrebno menjati celo kljuko, sedaj se da kupiti in zamenjati posamezne module za cenejše popravilo.
Prostoročna kartica je občutljiva na baterijo, sem že ostal zunaj zaradi 1 EUR, kolikor stane nova baterija
redface-1.gif

ABS tudi ni problematičen (Bosch), senor pa lahko crkne povsod...
Motor je res dober, lepo vleče, ni problemov z njim. So bili pa na letnikih 2004 problemi z "košarami fedrov" v zgornji točki (blatnik), kjer so se obrabile plastike/gume ležišča. Sodelavec ima kasnejši letnik pa se ne pritožuje čez to napako. Bratov je eden izmed prvih...
Prav tako me je zmotilo, kako so pritrjene tapete na vrat (pri njem je usnje vratne obloge bolj tako tako napeto okoli roba, dočim pri mojem Scenicu je bilo brezhibno. Prav tako je imel slabo pričvrščeno posodo za pranje stekel in posledično se mu je snela... Kolikor se spomnim nekih drugih rekalmacij v garancijskem roku ni imel
Če imaš opremo Privilege Luxe naj ti še povem, da so tista lepa platišča bolj slabe kvalitete (sva jih imela oba z bratom) in jih je bolj težko balansirati, pa še veliko uteži potrebujejo. Nova generacija je boljša, ne vem pa za kakovost platišč pri Dynamique opremi (govorim vse za 16 col).
Prostora ima več kot kratek Scenic (v prtljažniku, za potnike pa ne
smile-1.gif
), dolžina je nekje kot Grand Scenic. Mene je še motilo (verjetno nevajen) žvižganje strešnih vzdolžnih nosilcev.
Zelo hitro ti kamenčki načnejo zadnja blatnika (meče izpod prvih koles), se hitro poznajo pikice, posebej na kovinskem laku. Zadevo smo rešili tako, da smo nalepili prozorno folijo do višine okrasne letvice...

Tako nekako...

motoristic

Fizikalc
18. avg 2007
1.315
21
38
Ljubljana
@Roberto ti si CAR! JooooJ me že srbi sem ko otrok... Pa še kolega mi pošlje naslednji link LAGUNA , je reku, da če že kupujem "jajca" naj vsaj kupim udobna hehhe.

A se ti ne zdi, da je nesramno poceni? Zihr uvoz. Garancijo nudi in kao garantira v prevožene kilometre... cccc... nkol nisem mel take dileme ko zdej s temi renaulti. Sam dve opciji sta KUPIM al se ohladim

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.500
10.729
113
kolega je kupil prav tako za podobno smešen denar..uvoz belgija se mi zdi al celo francija... ne vem pa zdaj kolk je zadovoljen z njo, v startu je bil tipi topi...