Renault Laguna L1999-limuzina, zadnji amortizer.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Imam samo eno vprašanje, danes so mi na servisu rekli da so hin zadnji blažilci dejansko ropota zadaj ko hudič.Vse druge napake so izključene ker je bil pregledan in pokvarjeno popravljeno, šlo je za ploæevino nad auspuhom.
Kaki so tile amortizeri plinski ali oljni.? Ker so še vedno originalni v avtu tega ne vem.
Cene so tudi kot hudič-Katere naj nabavim?
https://www.silux.si/izdelki/p...4-00?car=361201
Za tega mi je na tej firmi povedal da je oljni????? Ne vem no.

Priponke

• 2422075-zadnji-amortizer-renault-laguna-94-00-621fc72569ccb3f6e2b8026d9f55be1d.jpeg
    4,1 KB · Ogledi: 192
Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.923
113
pri taščici
Reskiraj tistih 80 evrov in delo pa zamenjaj. Al kaj te zanima?
Ce ti kolo nabija oziroma se avtor gunvlca se dalec naprej od luknje potem menjaj "pod nujno". To ugotovis tako da se nekdo vozi ob tebi (na dvopasovnici) ali pa na bok natakni kamero in posnemi obnasanje kolesa pri voznji preko lukenj...
Obstajajo tudi testi za amortizerje.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Hja pride malo več kot 80 eur, na servisu renault 230 ali pa 180 -Motrio.
Kaj me zanima, KATERE naj kupim, oljne ali plinsk, dejansko mi ne ve nihče odgovoriti ali so original na avtu plinski ali oljni, kajti kupil bom cenejše kar je, ne mislim res vlagat več vanj, zadost ga mam .

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Aha, no se mi je zdelo upam da jih bom kje dobil, sicer mi v Siluxu za tele v priponki zgoraj trdijo da so oljni , ne vem no.
Bom jih še enkrat povprašal kajti plinskih je kolikor hočeš--trdijo mi da so trdi--.

Dobil sem potrjeno iz podjetja Silux da so amortizerji plinski.

Nazadnje urejeno:

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Plinske amortizerje so mi odsvetovali tako na servisu kot tudi znanci, vsi pravijo da je --trd--amortizer, iščem torej oljne nove ali rabljene , lahko tudi samo eden .

Nazadnje urejeno:

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.746
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Plinske amortizerje so mi odsvetovali tako na servisu kot tudi znanci, vsi pravijo da je --trd--amortizer, iščem torej oljne nove ali rabljene , lahko tudi samo eden .

bonk.gif

Plinski amortizerji so boljši od oljnih v vseh pogledih. Seveda so tudi dražji.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Ne vem no, en tako pravite drugi drugače, Kayaba original vgradnja?? ne vem no če to drži.

Plinske imajo samo Monroe in te mi odsvetujejo, drugih ne najdem razen Kayaba plinske.
Sicer BOL..
http://www.bolha.com/nadomestn...1303062253.html
Ne poznam firme, prodajalec pa ne ve če so plinski ali oljni, rekel mi je samo da do polovice hitro pade potem pa zabremza--ko jih stisne.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik crashednburnt pravi:
Citat:
Uporabnik retro pravi:

bonk.gif

Plinski amortizerji so boljši od oljnih v vseh pogledih. Seveda so tudi dražji.
Haha, sam res. Na Katri sem imel Monroe plinske, avto se je peljal odlično (katera katra se pa ni
shocked-1.gif
), daleč od tega da bi bila trda.

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Ma kupi nekaj, kajti vse bo bolje kot to kar je gor trenutno. Se sekiraš zaradi kao trdote pri avtu, ki je "mehkejši" kot golf brez amortizerjev
smile-1.gif
.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Vgradil bom originalne renault zadnje amortizerje, tako sem se odločil ker so razen originala ki je oljni vsi ostali plinski Nekaj malce dražji pa toliko boljši za mojo hrbtenico.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Izkušnje z obnovljenimi amortizerji so zelo mešane. Eni so zadovoljni, drugi se pritožujejo. Tretji so slepi in gluhi in ne opazijo ničesar.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Saj se ne gre za to da sem se vozil po uničenih amortizerjih, enostavno tega nisem opazil dokler mi ni začelo kar lepo ropotati tako je če se v te stvari ne razumem dovolj dobro,
Ja do Nove gorice je res samo 300 km , ampak vedi da sem invalid teško vozim na daljše razdalje, gre po mestu kaj več pa ne in še to s spremstvom, kaj več ti pa ne bom povedal.
Sem se odločil za nove originalne ki so oljni in bojo verjetno bolj ša rešitev kot plinski katere mi jih mehaniki odsvetujejo.