Renault Clio II 1.5 DCi - sklopka?

rollingstones

800. registrirani uporabnik
3. sep 2007
514
0
16
Rožna dolina
Vsem en lep dober dan želim,

bom poizkušal biti kar najbolj kratek in jedrnat!

Zadeva je takšna, da se pri dotičnem vozilu dogaja zdrs sklopke pri dodajanju plina.
Pri samem speljevanju (še) ni težav, pojavi se pri hitrostih nad približno 40 km/h, npr. v 3.,4., ali 5. prestavi.

Najverjetneje sledi zamenjava celotne sklopke (s košaro in lamelami)?

Zanima me sledeče - sklopke katerih znamk so res kvalitetne?
Toliko, da bo zdržala kar nekaj časa in da se ne vgradi "škart" robe - tu se bo ravno varčevalo...
tongue-1.gif

Hvala za vse prijazne predloge.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.641
4.373
113
Preveri za ceno na Renaultu (original) ker dobiš tudi 2 leti garancije če oni montirajo.

rollingstones

3. sep 2007
514
0
16
Rožna dolina
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Preveri za ceno na Renaultu (original) ker dobiš tudi 2 leti garancije če oni montirajo.

Preveril sem tudi pri Renault Malgaj, vendar so cene takšne, da ti gredo lasje pokonci!
bonk.gif

Cena same sklopke bi bila okrog 170 €, cena dela pa 400 € (dejal je, da ima dela za en "šiht").

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.641
4.373
113
Dobro cena sklopke se mi ne zdi pretirana. Saj garancija velja tudi če niso montirali na original servisu. Razen če dokaže jo da bi šlo za napako pri montaži.

rollingstones

3. sep 2007
514
0
16
Rožna dolina
Najbolj zanimivo pri tem je, da mi niso znali povedati, katere znamke je sklopka.

Enostavno so dejali, da je ta sklopka originalni Renault rezervni del! Predvidevam pa, da jih izdeluje Valeo.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Citat:
Enostavno so dejali, da je ta sklopka originalni Renault rezervni del!

Kaj si pa pričakoval? Vsaka fabrka ima vsaj dva primarna proizvajalca delov, pa še vsaj enega ali dva sekundarna. Lahko je Valeo, Luk ali pa še kaj drugega. Je original in narejena po specifikacijah.

Ne si komplicirat življenja, pa svojemu mehaniku prepusti izbiro. Verjetno lahko dobi celo precej boljšo ceno od tebe in ti da kak dodaten popust na material.

B81

22. jul 2007
37.670
10.952
113
Ko sem iskal za svojega, sem dobil najugodneje v Metalotrg-u, znamko LUK.

rollingstones

3. sep 2007
514
0
16
Rožna dolina
Malce sem "preletel" odzive z različnih forumov in veliko ljudi hvali sklopke znamke Sachs.

Sicer so med najdražjimi, vendar še vedno na nivoju cene, ki so mi jo zaupali v Renault servisu!
tongue-1.gif