Remote desktop

tejc007

Pripravnik
6. jun 2008
451
2
18
Kje bi najdu navodila, da povežem svoj domači računalnik s službenim? Nikakor mi ne uspe da se najdeta...

oba imata windows 7

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Gre.

Nima Windows 7 neke finte, da se vec ne rabis s porti ubadati?
(nimam zdaj tu, da bi pogledal. Probal bi nekje pod remote assistance pogledat kot prvo. Neka koda, ki potem "prime" od vsepovsod.)

Sicer pa lahko uporabis TeamViewer, tam pa red vpises kodo, pa dela od vsepovsod. Zna pa delovati malenkost pocasneje.

tejc007

Pripravnik
6. jun 2008
451
2
18
@damek

ja tudi remote desktop je omogočen, tisto o portih mi pa ni čist jasn. Skratka še vedno se mi ne najdeta...

damek1a

Pripravnik
13. okt 2007
659
0
16
mb
Če želiš dostopati preko remote desktop, rabiš ustrezno nastavljeno omrežje - "odprt" port. Windows 7 sam uredi "izjemo" na Windows Firewallu, vendar to ni dovolj (no odvisno od strukture omrežja). Na zgornjem linku vpiši naslov ali IP, kamor se povezuješ in port 3389 in boš videl, če je port odprt. Dokler ni, zagotovo ne bo delalo.

Službeni računalnik je verjetno priklopljen na kakšen router in verjetno je tudi požarni zid vmes, tako da je potrebno tam preveriti. Dvomim, da je računalnik kar tako dostopen na internetu... Tu imaš primer, kako se uredi konfiguracija na Linksys wrt54g routeru - http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Linksys/WRT54Gv5/Remote_Desktop.htm.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če si v kaki mal bolj napredni firmi, je vrjetno skoraj ne mogoče sam dostopat brez pomoči IT sodelavcev. Kak že omenjeni teamviewer bi še mogoče šel.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Zelo verjetno imaš v službi port za Remote Desktop zaprt. Zato se najprej z VPN prijavi v službeno omrežje in šele potem z RD.