rele - zamik vklopa za cca 5 sekund

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
kupil sem elektronsko kljucavnico (tipkovnica, ki se odziva ali na geslo ali na rfid kartico), ki ima eno pomanjklivost.

ko jo priklopim, mi na izhodu spusti na izhodu 12v za kaksno sekundo, dve. ker naj bi bila kljucavnica vezana na dvizna garazna vrata, bom ob vsakem izpadu elektrike imel ob ponovnem vklopu vrata odprta.

obstaja kaksna poceni varianta, nekaksnega releja, ki se prvih nekaj sekund ne bo odzival na napetost na vzbujevalnem navitju?

se link do kljucavnice ...

http://stores.ebay.co.uk/gp-mobile__W0QQ_fsubZ2349253018

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Hja, pa si prepričan da so tudi vrata takoj pripravljena na delovanje? Najprej to preveri, sicer pa se dobi rele z zakasnitvijo vklopa, a je to potratno (ves čas bo rele vklopljen, tako da če že bi dal takšnega, ki se ob pojavu napetosti vklopi in izklopi po npr 5 sekundah, uporabil pa bi mirovni kontakt.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Hja, pa si prepričan da so tudi vrata takoj pripravljena na delovanje? ...

z izhodom kljucavnice krmilim tipko. odpri, ustavi, zapri, ...

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Ja, ampak ob izpadu in vklopu da ključavnica signal. Si prepričan da ob vklopu tudi vrata takoj delujejo in sprejmejo ta signal? Sicer sem z omenjenim relejem mislil, da zablokiraš vrata, da se vklopijo malo kasneje, ne ključavnice.

ericks

Majstr
10. sep 2007
2.777
221
63
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Ja, ampak ob izpadu in vklopu da ključavnica signal. Si prepričan da ob vklopu tudi vrata takoj delujejo in sprejmejo ta signal? ...

ja preverjeno sprejmejo ...

Samojed

el. zaščita
Osebje foruma
19. sep 2007
2.157
55
48
Osrednja Slovenija
Hm, potem nekaj rabiš ja. Preveri še kakšne možnosti in signale, npr na vratih če imajo kakšne izhode itd. Moja npr nekaj sekund ne delajo, nato pa "poblinkajo" z vsem kar sveti in potem čakajo. Tudi ključavnica sama - ima še kakšen izhod in se mogoče zgodi enako z njim? Kompliciram, vem, a radi bi ti prihranil kakih 30 evrov, ker tu nekje se začnejo časovni releji.