Reklamna tabla

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
Potreboval bi dve reklamni tabli ki jih dam avtomatsko na zid; brez svetlobnih delov
In sicer ne vem natančno iz kakega materiala je to....zato sprašujem.
Neka tanka plastika na katero se lahko tiska obstaja.

Mora pa bit trpežna na visoko temperaturo ker poleti žge sonce in tisk UV zaščiten zaradi bledenja barv.

Ideje oz predlogi dobrodošli.

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
Plastika (po navadi je to komateks) direktno na steno brez okvirja ni OK, ker se preveč razteza in je posledično tabla poleti napihnjena.

Za to je primeren "dibond" (znotraj plastična masa, na vsaki strani alumiji.

Karkoli daš direktno na steno ni nikoli ravno v piko. Najlepše je, če je vsaj spodaj na neki fisni konstrukciji. Vse pa je odvisno o kakšni velikosti govorimo.

Sedaj pa imaš več opcij aplikacije "napisa". Če je samo napis je najbolj obstojna izrezana nalepka. Obstojnost ne vem, tiste izpred 7 let so še vedno iste
smile-1.gif

Potem imaš direktni UV tisk, ki je načeloma brez težav obstojen cca. 3 leta. (najceneje in najhitreje)
Imaš pa recimo tisk na nalepko, ki se laminira z uv folijo, kar je obstojno cca. 4-5 let.

Če boš rabil kaj mi sporoči... Imam glih en večji (2.5 tone težak) UV printer v delavnici...

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
En kolega mi je obljubil da mi to naredi.
Ampak če bom njega čakal bo še veliko vode preteklo.

Mišljen je bil forex verjetno ker je odporen na vročino in gor tisk z uv zaščito.
Zasilikonirano direkt na steno oz na stran ob oknu .

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
Citat:
Uporabnik halo pravi:
En kolega mi je obljubil da mi to naredi.
Ampak če bom njega čakal bo še veliko vode preteklo.

Mišljen je bil forex verjetno ker je odporen na vročino in gor tisk z uv zaščito.
Zasilikonirano direkt na steno oz na stran ob oknu .

No da ne boš testiral, ti povem, da se ne bo obneslo. Forek (komatekt,...) vse to se FULLL širi in krči. Če boš to nasilikoniral na steno bo zvilo tako da glava peče. Dobro, spet s kakšne razdalje boš to gledal.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
97€ +DDV na forex 5mm.
Lahko ti dam ponudbo tudi za dibond, ampak ker ne gre za veliko površino bo forex čisto O.K.

igi

Guru
13. okt 2007
5.638
1.224
113
Celje
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
97€ +DDV na forex 5mm.
Lahko ti dam ponudbo tudi za dibond, ampak ker ne gre za veliko površino bo forex čisto O.K.

2 metrski pas forexa, nasilikoniran na steno bo poleti napihnjen. Dibond 3mm ne bo nič dražji pri tej kvadraturi, material pa je za zunanjo uporabo neprimerno boljši.

Notranjc iz kod si? Dobre cene dosegate
wink-1.gif