Reklamiranje v appih

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Ima kdo kak dober vir o tem, kako deluje oglaševanje v appih, predvsem iOS. Iz programerskega stališča ne marketinškega - torej kako služit z reklamami, kake maš opcije, kak je približen zaslužek na oglas itd.

Recimo primerjava stalnega bannerja, reklam, ki se prižgejo čez cel monitor, reklam, ki laufajo 5 sekund, videi ki laufajo 25 sekund it. Osnove so mi jasne, rabim pa dober vir, ki ima poglobljene informacije, tudi kako se kaj sprogramira (okvirno) itd.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Moje izkušnje izpred parih let... cca. 15.000 aktivnih uporabnikov je prineslo okoli 20USD mesečno. Sedaj si pa zračunaj, koliko uporabnikov potrebuješ za nek soliden zaslužek (hint: par milijonov). Je pa bil to banner v appu (plačilo na klik). Koliko zaslužijo z novimi celozaslonskimi oglasi ne vem... ampak mislim, da še vedno samo na klik.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Kakor jaz berem se zdaj vsi pogovarjajo o CPM - cost per thousand impressions. Torej cena za 1000 vtisov. Imaš še vedno možnosti plačila za klik, ampak tudi samo z bannerji se da zaslužit.

Cene se sučejo nekje med 1-6 usd CPM. Kar pomeni, da bi ti dobil vsaj 15 usd dnevno.

Zdaj berem več strani, ampak bi rad mel en konkreten vir.

Vtis je ko se banner prikaže. Banner se refresha na vsake 30 sekund. Torej ti en aktiven uporabnik v 5 minutah igre naredi 10 vtisov. Za 100 uporabnikov ti naredi 1000 vtisov, kar pomeni tistih 1-6 usd. Cena odvisna od tega, kje je uporabnik. Če imaš veliko angleško govorečega trga, boš zaslužil več, ker so oglaševalci pripravljeni plačat več.

Poleg tega imaš pa tisto, kar si imel ti - pay per click. Vsak, ki klikne na oglas, ti prinese še toliko in toliko (torej pri tebi 20 na mesec).

Mi je pa popolnoma jasno, da je konkurenca huda, verjetnost za nek konkreten zaslužek pa temu primerno zelo majhna. Ampak nočem, da gre tema v to smer, želim si samo do potankosti razjasniti, kako različno oglaševanje v appih deluje in kak je revenue.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.642
508
113
Jaz imam kar nekaj aplikacij. Vrednost pa precej niha. Od 0.2 cpm do 3 za posamezno aplikacijo.
Gre pa trend v tej smeri da trg pocasi postaja prenasičen. Cpm se zmanjšuje, sploh v zadnjem letu je bil kar velik padec.
Saj je nekako logicno... vse vec razvijalcev, milijone appov. Vse se porazdeli.
Vcasih je bilo precej lazje. Sedaj ko naredis app, se delo sele zacenja. Pridobivanje uporabnikov ker te v poplavi vsega nihce ne najde.