Reklamacija športnih copat

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Pred dvema dnevoma sem kupil nove teniske v intersportu (185€), včeraj jih prvič obujem (kupil sem jih za v dvorano),
odigramo in opazim, da je odstopil na eni strani podplat (tista guma), pri vezalkah te plastične obročke al kaj so, skratka
po eni uri uporabe je levi copat čisto zanič, vsaj vizuelno, po desetih uporabah več nebo uporaben...

Uporaba je bila zmerna (badminton), noben hardcore climbing ali podobno, prejšni teniski so še zdaj kot novi praktično,
v trgovini mi (študentka) ni znala povedat besede kaj storiti.

Torej, kake so moje pravice kot potrošnik? Kaj moram predložit ob reklamaciji? (polek veljavnega računa ki ga seveda še imam)

Kater člen ZVP ureja te pravice potrošnikov, ker bi rad prišel tja in jim malo strokovno povedal kak se zadevi streže.

Če bi to ble patike za 30€ niti nazaj nebi hodil, slabih 200€ za patike pa nikakor nemislim pozabit.

(popustil je podplat, obročka pri vezalkah odpadla, skratka slabo naret šuh)

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ma tu se pa "čehe" delajo pa noben nič neve, pa pravim naj mi jih menjajo pa čao, pa ja mormo poklicat v LJ, pa kr nekaj...

Rabil bi nekoga ki bi pravno zadevo vedel na pamet, pa da pridem tja pa jim člene pokažem, pa povem tok pa tok dni imam čas,
to pa to ni vredu, tok pa tok dni mate čas da mi date druge patike al pa dnar.

Kupil sem v petek, v nedeljo pa so bli neuporabni, oz. razpadajo. Prej sn mel adidaske za 40€ pa so mi držale dve leti pri praktično
istih pogojih. (igra v dvorani)

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Če ti ne zamenjajo in če je namen samo badminton sprobaj copat Victor VT-76. Zame najboljši copat daleč okoli. Udoben, mehek, lepo prime nogo, lahek in tudi kvaliteten. V Ljubljani ga imajo v bit centru, stane pa okoli 90€.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
reči jim, da bi copate reklamiral, in čakaj da prideš do človeka, ki ve kaj je reklamacija in kaj garancija, in taki ti jih bo tudi menjal
grin1.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Žena je pred kratkim po pol leta uporabe reklamirala pekotove čevlje brez računa. Tako so se raztegnili, da so se ji začeli snemat z noge. Računa ni bilo več je bil pa mesečni bančni izpisek, kjer je bilo razvidno, da je šlo za nakup njihovih čevljev.
Napisala je reklamacijo ter k čevljem priložila kopijo bančnega izpiska in po enem tednu jo pokličejo, da je bila reklamacija uspešna
smile-1.gif
.
Mislim, da se tebi ni treba bati, da ne bi dobil povrnjene kupnine.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Eh, si ti nov tukaj al kva
confused-1.gif

ZPS, UVP,...

Oziroma greš v trgovino, pokličeš nekoga, ki je dejansko zaposlen tam (torej ne neki študenti in vajenci) in poveš: to sem kupil včeraj, tak je razpadel danes. Če ne ve, kaj, pa ga vprašaj, če je sorodnik šefa al kaj..., aja pa številko tržnega inšpektorja če ti lahko pove.
wink-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.594
9.813
113
40
MB
to mi nikol ni blo jasno, zakaj bi nekdo na prvo žogo, brez da sploh pozna svoje pravice začel grozit z inšpektorji
confused-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Saj ne, ampak če se neumne delajo, pa ti ni 20 dni za to potrošit, ga lahko vsaj omeniš.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Pred dvema dnevoma sem kupil nove teniske v intersportu (185€), včeraj jih prvič obujem (kupil sem jih za v dvorano),
odigramo in opazim, da je odstopil na eni strani podplat (tista guma), pri vezalkah te plastične obročke al kaj so, skratka
po eni uri uporabe je levi copat čisto zanič, vsaj vizuelno, po desetih uporabah več nebo uporaben...

Uporaba je bila zmerna (badminton), noben hardcore climbing ali podobno, prejšni teniski so še zdaj kot novi praktično,
v trgovini mi (študentka) ni znala povedat besede kaj storiti.

Torej, kake so moje pravice kot potrošnik? Kaj moram predložit ob reklamaciji? (polek veljavnega računa ki ga seveda še imam)

Kater člen ZVP ureja te pravice potrošnikov, ker bi rad prišel tja in jim malo strokovno povedal kak se zadevi streže.

Če bi to ble patike za 30€ niti nazaj nebi hodil, slabih 200€ za patike pa nikakor nemislim pozabit.

(popustil je podplat, obročka pri vezalkah odpadla, skratka slabo naret šuh)

Kateri model si pa nabavil za 185 EUR? Nekam visoka cena za copate za dvorano. Za ta denar dobiš dva para Yonex ali pa kot ti je nekdo spodaj napisal Victor.

Drugače pa, če je vse tako kot si napisal, ne sme biti nobenega problema z reklamacijo.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Adidas Bounce + en komplet "vložkov"

Ponavadi eno leto nosim zadevo v dvorani, pol pa se preselim na pločnik in kupim nove, tako da imam
ene teniske 2x izkoriščene in ker je kilometrina nora, more tut kvalitetea bit huda, tu pa pač nanese cena taka
kot je, ampak imam pol take teniske vsaj 3 leta, končajo pa enkrat po petih letih ko kaj zidamo :D :D

Problem pa še zdaj nimam rešen. Moje teniske so obdržali in z obale naročili isti par (ta je bil eden in edini; baje),
zdaj pa čakam ko čeh kdaj me bodo poklicali.

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Kolikor jaz vem imaš v roku 8 dni pravico vrniti izdelek.

Ni tako. V trgovini velja: Videno --> Kupljeno in je samo dobra volja prodajalca, da ti kaj vzame nazaj ali zamenja. Gotovine ne rabi vrniti.

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Z računom, reklamiraš brez problema, garancija ob normalni uporabi ne kompletnem destrojingu je eno leto. Sem ravno menjal - reklamiral superge geox od mulca, je bla izredno kvalitetna simpa membrana narobe obrnjena
smile-1.gif

Tko da ke in zamenjat

lp D

masterr

Fizikalc
14. apr 2010
1.502
0
36
ok. Cerkno
Nesi jih nazaj in zahtevaj vračilo denarja oz. menjava. Reklamacija bo sigurno, 8 dni ni pravi rok, ampak celo pol leta.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor