Reklamacija - kosilnica

Raveman

Pripravnik
12. avg 2014
56
0
6
Na "novi" kosilnici nam meče dol jermen (Znamka Wolf cena 600€ kupljena lani septembra). Ko sem pripeljal k pooblaščenemu serviserju pove da manjka nekakšen feder in da se to verjetno zgodi ker je kosilnico streslo. Kasneje mi zavrne reklamacijo češ da zadeva ni posledica stvarne napake napake v materialu ali napake montaže. Kot možnost napake navede nepravilno uporabo oziroma preobremenjenost.

To se mi zdi precej bananlno saj je bila kosilnica namenjena za košnjo trate pred hišo prav tako v kolikor manjka feder je le ta odletel zaradi slabega materiala oziroma montaže. Pa tudi košeno je bilo kot piše v navodilih...trava. Na kakj se lahko sklicujem da reklamacijo spravim skozi.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.595
9.813
113
40
MB
po moje bo težka, ker tebi je dejansko odpadel sestavni del med uporabo, vgrajeni deli pa so ziher certificirani, tak da.

zakaj pa ne daš normalno v garancijsko popravilo ?

Raveman

Pripravnik
12. avg 2014
56
0
6
Dal sem normalno v garancijsko popsavilo na pooblaščen servis, pa so garancijo zavrnili zaradi zgoraj omenjenega razloga.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.958
6.987
113
Zadevo spravi v eno bolj "uradno" obliko in pošlji proizvajalcu oz zastopniku pri nas. Če ne bo posluha, pa kar prijavi na tržni inšpektorat, bodo oni urejali naprej.
Pa vse poskušaj preko mailov ali navadne pošte, da imaš črno na belem, telefon tu ni gut.

igi

Guru
13. okt 2007
5.604
1.206
113
Celje
zadevo daj v garancijsko popravilo. To da je bilo preobremenjeno ti naj kar dokažejo... Kaj sploh je preobremenjeno? Da kosiš z njo 43 minut namesto 40? to da kosiš 25sm visoko travo namesto 10? naj pa blokade naredijo, če je to težava.

Drugo pa je, da se recimo na rezilu vidi, da si udaril v kamen in posledica udarca bi bila....