Regulator polnenja akomulatorjev

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Torej zadeva je sledeča. Imam travnik kateri mora biti ograjen zaradi divjadi ob robu gozda, problem so divji prašiči kateri naredijo njivo od travnika čim pastir ne dela idealno.
Torej na tem travniku imam električnega pastirja , akomulator 100Ah in sončno celico. Vse klapa če je povprečje sončnih dni, če pa je preveč deževnih dni zaporedoma se mi akomulator sprazni, zato sem se odločil da bom dodal še eno celico. Če bo pa preveč sončnih dni mi pa zna akomulator prefilat zato bi red vgradil neko regulacijo kot varovanje akomulatorja. V štromu sem bolj kot ne laik zato rabim pomoč kaj in kako vgraditi da mi ne bo scvrlo akomulatorja

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.060
113
Za svinčev akumulator rabiš samo regulator napetosti, ker pri ustrezni polnilni napetosti enostavno sam zmanša tok. Sicer to moraš verjetno imet že sedaj, sončna celica ne more kar dirketno filat accuja brez elektronike?!

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Ja super, dobiš pike,točno to rabim, celica je mislim da 22W nisem pa ziher ker je na travniku,elektronike pa nisem imel neke posebne , mislim da je bila neka dijoda al kaj že da ni praznilo nazaj.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.082
4.060
113
22W solarni panel in pa 100Ah akumulator je tvoj problem! Nekako ima akumulator večje samopraznjenje kot pa ga sonce lahko fila. Za 22W vzemi raje male AGM akumulatorje, mogoče celo ciklične ker pastir dela tudi pri nižji napetosti in boš tako lahko izkoristil več energije.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.765
167
63
Verjetno se mu AKU prazni preko sončnih celic, ko te niso dovolj osončene....

lp