Regulacija šprice za šipe

excalibur

Pripravnik
24. sep 2007
321
0
16
je ni
OK...situacija je sledeča...

Mami sem danes na Cliotu (letnik 1996 al 1997) menjal sprednje brisalce in dodal tekočino za umivanje šip. Ko sem preizkusil, če vse dela mi je ob vključitvi špricanja pošpricalo prednjo šipo ter še avto, ki sem ga imel parkiranega za Cliotom. Ali mi lahko kdo pove, če bi lahko kako sam malo reguliral to šprico, ker nočem, da mama nekomu za sabo šenka tekočino za šipe
grin1.gif

Tnx za nasvet.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
To je naštimano tako, da ti tudi pri visoki hitrosti brizga na šopi, tako da je to, kar si opisal, pri mirujočem avtu povsem v redu. Pač le zelo kratke pritiske na vzvod za špricanje izvajaj, pa bo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
Sovražim tiste, ki v osnčnem vremenu ob 4 popoldne v gužvi pomivajo šipe.....
Če se da ga prehitim in kar naenrkat je tudi moja šipa prekleto svinjska

Na mojih dosedanjih avtih sem te stvari štelal s kakšno bucko ali kaj podobnega. Bucke znajo biti mehke(vzemi šivanke), sploh če je šoba že malo zarustala v ohišju

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
s šivanko se res da fajn naštelat ja:)

a boljši avti imajo to kak elektronsko rešeno, da glede na hitrost prilagaja moč pumpice?

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
KSZ
Še nisem videl super duper elektronike za ta jajca. Je brez veze srat z nevem kakimi motorčki in super duper regulacijo. Vzameš bucko/iglico, jo pikneš v šobo in štelaš. Če pretežno voziš hitreje, recimo po avtocesti, pač nanišaniš više, da skompenziraš hitrost vetra. Ko voziš počasneje pa potem uporabljaš kratke brizge, pa bo ravno prav. Za na avtocesti pa vodni tlak do konca.
smile-1.gif

Meni so še vsi avti do sedaj iz fabrike nišanili prenizko. To pa zato, ker večino fur opravim na avtocesti nad 100 km/h. Za 60 km/h je bilo iz fabrike nanišanjeno ravno prav.

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.586
2.396
113
Pomurje
Jaz sem jih nastavil z kulico.

Meni pa ga leva šoba serje. Ima dosti manjši pritisk kot desna.
Taževa se pojavlja od takrat, ko je mi pozimi nekdo ruknil v avto in je posoda počla.

Lp

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
To nardiš z buciko ,ker šivanka se ti lahko zlomi.Je pa res da eni avti imajo močne šprice in jim hitrost vožnje dosti ne škodi ,drugi spet pa imamo srečo da so šprice bolj švoh in potem zmanjšamo hitrost na 60-80in si operemo šipo in pol pa gas naprej

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
Pa bodite "uvidevni" do tistih ki jih imate za ritjo ko spricate.
Če ste v koloni ne priporočam pomivanja šip v sončnem vremenu.
Če to storite takrat ko bom jaz za vami, se zna zgodit da vas prehitim (na AC) in bomkar naekrat tudi jaz izjmno veliko m ušic na šipi...

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
a iz bremze tudi stopis ko stojis pred semaforjem ali v koloni? to je tudi motece...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.355
5.653
113
Da ne govorim kako lepo je za takim z motorjem vozit.....1x skor oslepev na cesti k me je en zaliu z tekočino v oči
frown-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.355
5.653
113
Z motorjem nism nobenmu vozu čist za ritjo......pa še sprednje si je opral......in še men oči zravn!
10.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.355
5.653
113
Hm...no ja da se mal popravm....Scooter.....čelade za scooterja niso tolk 1A klase pa se rosijo...pa se od zmeraj vozim z odprto!

Najbrš bo to dejstvo krivo za umite oči!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
Veš vizir se tudi odpre....nekateri pa vozijo tudi brez in samo z očali.
Sicer pa je to mene najprej zmotilo tudi na motorju z odprto čelado....

ggg: tudi če sem na ravnem....oziroma zategnem ročno(kjer ne sveti štop luč),če vem da bom držal cel interval....

Nepomembnez: zakaj pomivaš sprednjo šipo, če pa občoduje nekoga za seboj
wink-1.gif
Prižgi mu zadnjo meglenko.....potem ga boš res videl v lepši luči....

nepomembnez

Pripravnik
9. jan 2009
514
0
16
Nevem kako lahko vozijo za avtomobilom z odprtim vizirjem, ker imaš takoj polne oči prahu. Zato si mislim; zdaj, ko se že en čas pelje za mano z odprtim vizirjem ima že ziher polne oči od prahu, zato pošpricam šipo, da si lahko izpere oči.
hysterical-1.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.355
5.653
113
@nepomembnez.......reku sm na scooterju....ne na kroski!!! Prah ni tolk moteč kakor si ti misliš! Se ti vid da ne vozš motorja!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.070
6.917
113
pri taščici
Si pa res mehkužen

Prah ni bil nikdar problem, vizirji in podobne stvari se nosijo bolj zaradi mrčesa in podobnih stvari.....
Ni ravno prijetno (še manj pa varno)če ti čebela prileti v oko