regulacija na centralni

netko

Guru
25. jul 2007
6.956
2.251
113
decembra sem prenovil kurilnico
kombinirana peč (drva peleti) in 1000 litrski zalogovnik plus kompletna regulacija od seltrona
zadeva špila u nulo le ena stvar me moti
spodaj v kurlinici je avotmatika wdc20 zograj termostat dd2+
wdc20 ima zapisane določene targete recimo 70 stopinj za zalogovnik 50 za bojler in 22 stopinj v prostoru kjer je dd2

niti ena od tempereatur ni na ciljnih vse so krepko presežene še posebej me moti da pumpa za radiatorje laufa po urniku ne glede na to ali je ciljna temperatura presežena. resda mešalni ventil dela regulira temperaturo vode skozi radiatorje vendar zakaj zaboga mora laufati pumpa če to ni potrebno.

ko sem bil brez regulacije je termostat st1 lepo uravnal temperaturo v prostoru in kadar je bila dosežena presežena je pumpo ustavil zdej pa to skos laufa predvsem me moti ker se to sliši po drugi strani pa kuri elektriko

ali imam kaj narobe zvezano al pa enostavno tako je... kak pravijo vaše izkušnje?

lp
damijan

Slovenet

Guru
21. jul 2007
4.424
535
113
43
Še vedno Rdeči revirji
To je posledica tega, ker seltronova avtomatika krmili mešalni ventil in s tem regulira temperaturo vode, ki jo šiba po sistemu.
Presežena ciljna temperatura pa je zaradi narobe nastavljene strmine ogrevalne krivulje.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska

Aleš Krivonog +386 (0)2 671 96 55 +386 (0)41 291 764 ales.krivonog@seltron.si

evo ti podatke od gospoda za tehnično podporo pa njega vprašaj za mnenje in mu razloži problem
meni dostikrat daje tehnično podporo in sheme vezave če mi ni kaj jasno. tu se bo vse preveč polimiziralo tako da se boš nazadnje zgubo , problem pa se bo delno rešil ali pa ne.Pa brez zamere tistim ki bodo pisali mnenja.

pozdrav.gif

boskosi

Fizikalc
4. sep 2007
1.423
1
38
kot je že povedal Slovenet.......kar se tiče izklopa pumpe so ponavadi kaki termostati da izklopi pumpo ko je voda pod določeno temperaturo, lahko da je tvoj prenizko nastavljen, vendar kljub temu pumpa še nekaj časa laufa da doseže tisto tempraturo