Registracija domene

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Torej: kje v Sloveniji registrirat domeno in kakšen je postopek ter seveda cena.

Hvala za odgovore.
smile-1.gif

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
www.google.com -----> registracija domene in vrže ven ogrmno zadetkov..

domenca
registriraj
zabec
itd...

Sam večino pri domenci ali registriraj ponudniku registriram domene, lih v soboto sem 8 domen registriral
cheer.gif

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.510
7.703
113
jaz mam vse pri domenci... Nic zapletenega bos videl. Ce bo te se kaj zanimalo vprasaj

mistique

Guru
16. jun 2009
14.309
2.114
113
Emona / Carnium
Za registracijo je praktično vseeno katerega registrarja izbereš (nekateri so bolj, drugi manj odzivni, če/ko jih potrebuješ, kar je lahko nikoli).
Večina registrarjev ima avtomatiziran postopek registracije. Po končanem postopku dobiš (pred)račun. Po plačilu, bo v nekaj urah (ponavadi naslednji dan) domena registrirana.
Če misliš, da potrebuješ nasvet, pa lahko večino pokličeš ali kontaktiraš preko Emaila
evil.gif
.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
ksz.. Pazi na take, ki imajo poceni registracijo, podaljšanje pa drago, npr. Hitrost je en tak.

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Citat:
Za registracijo je praktično vseeno katerega registrarja izbereš

Kar pa sploh ni res. Eni niti nimajo administratorskega vmesnika za upravljanje z domeno, drugi ti računajo možnost DNS upravljanja, imel sem tudi že opravka s takimi, ki niso javili, da je treba podaljšat domeno, itd itd.

Priporočam Domenco, ker ima vse res dobro pošlihtano.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.309
2.114
113
Emona / Carnium
Registrarjev je veliko. Vsekakor se strinjam, da nekateri ne opravljajo svojega dela kot bi morali (nekateri si vzamejo veliko časa že za to, da sprožijo postopek registracije). Tako, da verjetno res ni vseeno katerega izbereš. Upam, da bo MF izbiral med "priporočenimi", kar sem imel ves čas v mislih. Vprašanje pa je, kakšne zahteve ima...
Torej osnovno poslovanje (obveščanje o podaljšanju ipd.) imajo (preverjeno) urejeno pri: domenarju, zabec, dig. Hvalijo tudi neo-serv...
V tujini pa zgoraj omenjeni godaddy in gandi.net.